Σε συναγερμό οι Φιλιππίνες

Σε συναγερμό οι Φιλιππίνες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 08:38
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η πρόεδρος των Φιλιππινών σε δύο νότιες επαρχίες, αφότου ένοπλοι απήγαγαν και σκότωσαν δεκάδες πολιτικούς και δημοσιογράφους.

Εκπρόσωπος της προέδρου Gloria Macapagal Arroyo είπε ότι έτσι ο στρατός και η αστυνομία έχουν την άδειά της να αποκαταστήσουν την τάξη και να αποτρέψουν την παράνομη βία.

Οι αρχές υποσχέθηκαν να προβούν σε συλλήψεις για το χειρότερο «πολιτικό» μακελειό στη χώρα. Εν τω μεταξύ, ύστερα από τον εντοπισμό χθες 22 πτωμάτων, σήμερα η αστυνομία βρήκε άλλα 24, ανεβάζοντας στα 46 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων που δολοφονήθηκαν από ομάδα ενόπλων στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων.

Τα θύματα, κυρίως πολιτικοί και δημοσιογράφοι, είχαν απαχθεί χθες από ομάδα 100 ενόπλων ανδρών. Σύμφωνα με συγγενείς των θυμάτων, η σφαγή οργανώθηκε από τον κυβερνήτη της επαρχίας ο οποίος διαθέτει προσωπικό στρατό, προκειμένου να εμποδίσει αντίπαλο πολιτικό να βάλει υποψηφιότητα στις τοπικές εκλογές, που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο.

Ανάμεσα στα θύματα της απαγωγής συγκαταλέγονται τουλάχιστον 14 γυναίκες, μεταξύ των οποίων και μία η οποία σκόπευε να καταθέσει την υποψηφιότητα του συζύγου της για κυβερνήτη της επαρχίας, δύο δικηγόροι και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Διαβάστε επίσης:
Νεκροί δημοσιογράφοι που κρατούνταν όμηροι, 23 Νοεμβρίου 2009, 11:39

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 17:00


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα