Τρομοκρατικό χτύπημα ο εκτροχιασμός στη Ρωσία

Τρομοκρατικό χτύπημα ο εκτροχιασμός στη Ρωσία

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009, 15:17
Σε τρομοκρατική επίθεση οφείλεται ο εκτροχιασμός της ρωσικής υπερταχείας «Neva Express» αργά χθες το βράδυ, που στοίχισε τη ζωή σε 39 άτομα και σχεδόν 100 τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών.Ο επικεφαλής της FSB ενημέρωσε τον πρόεδρο τη Ρωσίας Dmitry Medvedev ότι βόμβα 7 κιλών ΤΝΤ ήταν αυτή που προκάλεσε τον εκτροχιασμό του τρένου αργά χθες στη γραμμή μεταξύ Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ, μετέδωσε ότι από τις έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος προκύπτει τόσο από τη περισυλλογή των θραυσμάτων όσο και από το σχήμα του κρατήρα μεγαλύτερου του ενός μέτρου που είχε σχηματιστεί, ότι ο εκτροχιασμός οφείλετο σε έκρηξη βόμβας.

Το επιβατικό τρένο με 661 επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε χθες, στις 20.34 ώρα Ελλάδος, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Αγία Πετρούπολη κοντά στην επαρχιακή πόλη Bologoye.

«Δύο βαγόνια ανατράπηκαν εντελώς και πολλοί άνθρωποι καταπλακώθηκαν κάτω από το μέταλλο. Άκουσα ουρλιαχτά και κλάματα», είπε αξιωματούχος της αστυνομίας, ο οποίος ταξίδευε με την αμαξοστοιχία.

Διαβάστε επίσης:
Τρομοκρατική επίθεση;, 28 Νοεμβρίου 2009, 10:11

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009, 16:55


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα