Απεβίωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Απεβίωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας

Έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Αλκιβιάδης Χ. Παγιατάκης.

Ο κ. Παγιατάκης άφησε χθες την τελευταία του πνοή, ενώ η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη, στο 1ο Νεκροταφείο Πατρών, στην Ανθούπολη, στις 15.00. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Ο Άλκιβιάδης Παγιατάκης, ο οποίος γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα, ήταν διακεκριμένος επιστήμονας στην περιοχή της Χημικής Μηχανικής με ευρύ επιστημονικό έργο και πολλές διακρίσεις.

Διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον στις ΗΠΑ από το 1974 έως το 1981 και εν συνεχεία καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιου Πατρών.

Υπηρέτησε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας ως Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου Χημικής Μηχανικής και Χημικών Διεργασιών/ΕΙΧΗΜΥΘ από το 1999 έως το 2006, ως Αναπληρωτής Πρόεδρος από το 2000 έως το 2005 και, τέλος, ως Πρόεδρος του ΙΤΕ και Διευθυντής της Κεντρικής του Διεύθυνσης από το 2005 μέχρι σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009, 18:11


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Την περασμένη Τρίτη αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Άμεσης Δράσης και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε ευρείας κλίμακας...