Οι 18 εργαζόμενοι στο Grazia δεν περισσεύουν

Οι 18 εργαζόμενοι στο Grazia δεν περισσεύουν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009, 10:13
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα οι δημοσιογράφοι στις 16:00 έξω από τα γραφεία του Ομίλου Αττικών Εκδόσεων, στο Μαρούσι (Κηφισίας 40).

Με ανακοίνωσή της, η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα ΜΜΕ Ενάντια στις Απολύσεις» αναφέρει: «Η λήξη ενός επιχειρηματικού συμβολαίου αφήνει στον αέρα 18 εργαζόμενους. Είναι οι συντελεστές του περιοδικού Grazia, το οποίο σταματά την έκδοσή του μετά τη λήξη της συνεργασίας των Αττικών Εκδόσεων (Madame Figaro, Mirror, Bazaar κ.ά.) με την Ελευθεροτυπία.

Ο ιδιοκτήτης του περιοδικού και πρόεδρος των εκδοτών του περιοδικού Τύπου, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος, αφού χρησιμοποίησε στα επιχειρηματικά του σχέδια τους εργαζόμενους, ετοιμάζεται να τους πετάξει στο δρόμο μετά τη λήξη της εργολαβίας. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει και διαφημίζει το νέο του επιχειρηματικό προϊόν - την οικονομική εφημερίδα ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

Είναι το μοντέλο ανάπτυξης των επιχειρήσεων του Τύπου, που ανοιγοκλείνουν περιοδικά, εφημερίδες και σταθμούς, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους και πιόνια στις επιχειρηματικές συμφωνίες τους. Με την ανοχή του κράτους και των ελεγκτικών μηχανισμών, απολύουν καθημερινά, την ίδια στιγμή που απολαμβάνουν κρατικές ενισχύσεις και διαφημίσεις εκατομμυρίων.

Η επιχείρηση του προέδρου των εκδοτών μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε κέρδη 9μήνου 545 χιλιάδες ευρώ (εν μέσω κρίσης), ενώ στις λογιστικές της καταστάσεις καταγράφει 35 θέσεις εργασίας λιγότερες σε ένα χρόνο, δηλαδή 3 απολύσεις το μήνα.

Η πρόκληση δεν πρέπει να περάσει. Καμιά απόλυση δεν πρέπει να γίνει δεκτή. Οι εργαζόμενοι του Grazia μπορούν να απορροφηθούν στα τόσα περιοδικά του ομίλου.

Καλούμε την ΕΣΠΗΤ, την ΠΟΕΣΥ, τις άλλες ενώσεις του Τύπου να καταδικάσουν άμεσα τις απολύσεις, οικοδομώντας ένα τείχος αλληλεγγύης στους συναδέλφους του Grazia. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει – Καμιά απόλυση δεν είναι νόμιμη».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009, 10:34


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα