Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κέρκυρα από τις αποκαλύψεις της zougla.gr

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Κέρκυρα από τις αποκαλύψεις της zougla.gr

Γεωργία Ευσταθίου
Απανωτές καταγγελίες φθάνουν στα γραφεία της zougla.gr ύστερα από τις αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση κυκλώματος τοκογλύφων στο νησί. Τα θύματα του κυκλώματος φαίνεται πως είναι πολλά, περισσότερα από αυτά που έχουν υπολογιστεί, και η οικονομική ζημιά που έχει γίνει τόσο σε αυτούς όσο και στις οικογένειές τους, ιδιαίτερα υψηλή.

Σύμφωνα μάλιστα με νέες καταγγελίες, η δράση του παράνομου και αιμοβόρου κυκλώματος της Κέρκυρας έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην οικονομία του νησιού, αφού τα θύματα των τοκογλύφων αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υπόλοιπες οικονομικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να οφείλουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά σε τρίτους με τους οποίους συνεργάζονταν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ανδρέας Χυτήρης, ο οποίος μιλώντας στη zougla.gr ισχυρίστηκε πως ο Γιώργος Καπέλλος (θύμα των τοκογλύφων που είχε μιλήσει τηλεφωνικά σε προηγούμενο ρεπορτάζ της zougla.gr), τον εξαπάτησε, πλαστογράφησε την υπογραφή του και τον άφησε χρεωμένο με περισσότερα από 2 εκ. ευρώ, καθώς αδυνατούσε να ξεχρεώσει τους τοκογλύφους, έχοντας πέσει θύμα αυτών.

Από την πλευρά της, η Μαρία Μπακούση, η οποία αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ακόμη περιμένει να επιληφθεί της υποθέσεως της η δικαιοσύνη, καθώς το μόνο που έπραξε ο αρμόδιος εισαγγελέας ήταν να καλέσει δύο από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην υπόθεση της κυρίας Μπακούση, προκειμένου να τους κάνει «συστάσεις»… Συστάσεις σε πρόσωπα που εμπλέκονται με τοκογλυφία, πίνουν το αίμα του κόσμου και στέλνουν άλλους ή στον τάφο ή στη φυλακή λόγω χρεών.

Η ανάγκη για άμεση επέμβαση της δικαιοσύνης και ξεκαθάρισμα του κυκλώματος που δρα στο νησί είναι παραπάνω από επιτακτική. Καθημερινά χάνονται περιουσίες, κλείνουν σπίτια και, δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, απειλούνται ανθρώπινες ζωές.Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009, 13:11


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...