«Ναι» στη βραδινή βόλτα σε λόφους της Αθήνας από το ΣτΕ

«Ναι» στη βραδινή βόλτα σε λόφους της Αθήνας από το ΣτΕ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009, 19:29
Υπέρ της περίφραξης αλλά κατά της απαγόρευσης πρόσβασης τις βραδινές ώρες στους χώρους των Λόφων του Φιλοπάππου, της Πνύκας και των Νυμφών τάχθηκε στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο σύμβουλος Επικρατείας Ι. Μαντζουράνης.

Η εισήγηση του κ. Μαντζουράνη πραγματοποιήθηκε κατόπιν αίτησης 12 Αθηναίων που ζητούν να ακυρωθεί η από 5.2.2008 απόφαση του υπουργού Πολιτισμού με την οποία ο χώρος των Λόφων του Φιλοπάππου, της Πνύκας και των Νυμφών χαρακτηρίστηκε ως οργανωμένος αρχαιολογικός χώρος. Παράλληλα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, αποφασίστηκε η περίφραξή του και η δημιουργία εισόδων (πυλών). Η είσοδος, σύμφωνα πάντα με την υπουργική απόφαση, θα είναι ελεύθερη καθ' όλη την ημέρα, χωρίς την καταβολή εισιτηρίου και θα φυλάσσεται ο χώρος όλο το 24ωρο. Το βράδυ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος, εκτός από ορισμένες μόνον ώρες, κατόπιν αδείας.

Ο σύμβουλος Επικρατείας πρότεινε να κριθεί παράνομη η απαγόρευση εισόδου επισκεπτών στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο κατά τις νυκτερινές ώρες, με το σκεπτικό ότι είναι αντίθετη στο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση και επικοινωνία με τα στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2009, 19:40


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...