Λήστεψαν χρηματαποστολή της Group 4

Λήστεψαν χρηματαποστολή της Group 4

Χρηματαποστολή της Grοup 4, η οποία μετέφερε χρήματα από τα Χανιά στη Χώρα Σφακίων για τις ανάγκες μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών τράπεζας, λήστεψαν χθες τρεις ένοπλοι που μέχρι στιγμής διαφεύγουν τη σύλληψη.

Οι δράστες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δύο κλεμμένα Ι.Χ. τύπου 4Χ4, είχαν τοποθετήσει εμπόδια στον επαρχιακό δρόμο στο χωριό Ίμβρος, προκειμένου να ακινητοποιήσουν το τεθωρακισμένο όχημα της χρηματαποστολής, ενώ, κρατώντας καραμπίνες στα χέρια, το πυροβόλησαν στα ελαστικά.

Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή των όπλων, αποβίβασαν από το όχημα τον οδηγό και τον συνοδό του, τους χτύπησαν μάλιστα στο κεφάλι, ώστε να μην έχουν δυνατότητα αντίδρασης και άρπαξαν τον σάκο που περιείχε 70.000 ευρώ. Αμέσως έβαλαν φωτιά στο ένα από τα Ι.Χ. με το οποίο είχαν φτάσει στο σημείο της ληστείας και επιβιβάστηκαν στο άλλο, κατευθυνόμενοι προς τα Χανιά.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τους γύρω δρόμους. Η περιοχή αποκλείσθηκε συνολικά για δύο ώρες σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό των δραστών, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου που διέθεσε ισχυρή αστυνομική δύναμη στα σύνορα του νομού με τα Σφακιά, στην περιοχή του Ροδάκινου, σε περίπτωση που οι ληστές προσπαθούσαν να περάσουν προς το Ρέθυμνο.

Ωστόσο, κανένα ίχνος των δραστών δεν είχε εντοπιστεί μέχρι αργά το βράδυ, πέραν του δεύτερου κλεμμένου οχήματος που βρέθηκε και αυτό καμένο σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το σημείο της ληστείας. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποίησαν τρίτο αυτοκίνητο για τη διαφυγή τους, ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι οι δράστες ενδεχομένως να ήταν περισσότεροι από τρεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία είχε κλαπεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από περιοχή του Ρεθύμνου και μάλιστα είχε εκτιμηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου ότι πιθανότατα θα χρησιμοποιηθεί σε ληστεία και γι’ αυτό τον λόγο είχε δοθεί σήμα για την αναζήτησή του.

Το δεύτερο όχημα, είχε κλαπεί το βράδυ της Κυριακής από τις Καλύβες του Δήμου Αρμένων.
Να σημειωθεί ότι οι δύο άνδρες της χρηματαποστολής, ελαφρά τραυματισμένοι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Πηγή: rethnea.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2010, 15:20


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Τα μελλοντικά σχέδια της Τουρκίας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στις ακτές του Ευξείνου Πόντου στην Τραπεζούντα παρουσιάζει...