Με το θηλασμό δεν «πέφτει» το στήθος

Με το θηλασμό δεν «πέφτει» το στήθος

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008, 16:33

Πολλές νέες μαμάδες φοβούνται να θηλάσουν τα παιδιά τους φοβούμενες ότι το στήθος τους θα «πέσει». Αυτός ο μύθος φαίνεται να καταρρίπτεται, αφού μια νέα ερευνά του πανεπιστημίου του Κεντάκι έδειξε ότι τελικά δεν παρουσιάζεται διαφορά στο σχήμα ή στο μέγεθος του στήθους ανάμεσα σε γυναίκες που επιλέγουν να θηλάσουν και σε εκείνες που δεν το κάνουν.

«Η εγκυμοσύνη και όχι ο θηλασμός μπορεί να οδηγήσει σε «πτώση», λόγω των αυξομειώσεων του βάρους που τεντώνουν το δέρμα» λέει ο κύριος Ρινκερ, Μ.D.

Ένας παράγοντας για «πτώση» του στήθους μπορεί να είναι και το κάπνισμα, δηλαδή τα χημικά που περιέχονται στα τσιγάρα καταστρέφουν την ελαστίνη, μια πρωτεΐνη του δέρματος που το βοηθά να διατηρεί τη φόρμα του στήθους.

Γι’ αυτό μη διστάσετε να θηλάσετε το μωρό σας αφού οι ουσίες, που περιέχει είναι πολύ καλές για την υγεία και το ανοσοποιητικό του σύστημα.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2008, 16:33


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η σφοδρή καταιγίδα που πλήττει από την Πέμπτη την πολιτεία Μινάς Γκεραίς, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, έχει προκαλέσει βροχοπτώσεις ρεκόρ, με αποτέλεσμα σαρωτικές πλημμύρες και...