Βενιζέλος για αυτοδιοίκηση και γονικές παροχές

Βενιζέλος για αυτοδιοίκηση και γονικές παροχές

Το θέμα της απόδοσης στις τοπικές κοινωνίες εκτάσεων στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις Ένοπλες Δυνάμεις, συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημάρχους της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.

Η απόδοση αυτών των εκτάσεων είναι μια προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Μερικά στρατόπεδα μπορούν να δοθούν αμέσως, για άλλα χρειάζεται συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, κι αυτό που έχει σημασία είναι η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει ώριμες, ολοκληρωμένες προτάσεις και να είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτή τη νέα πρόκληση», τόνισε.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει αδικηθεί, καθώς έχει πέσει θύμα βάρβαρων ταξικών διαιρέσεων του χώρου και ενός μοντέλου ανάπτυξης που υποβαθμίζει περιοχές και ανθρώπους. Γι' αυτόν τον λόγο χρειάζεται να γίνει αποκατάσταση των αδικιών με αντισταθμιστικά μέτρα, είπε.

Τα στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται είναι τέσσερα (Ζιάκα, Μ. Αλεξάνδρου, Π. Μελά, Καρατάσιου), συνολικής έκτασης 1.500 στρεμμάτων, και είναι καιρός να γίνει πράξη μια εξαγγελία χρόνων, γιατί θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση σχετικά με την αναδιάρθρωση της Αυτοδιοίκησης.

Υπογράμμισε ότι «η προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αφορά τη μητροπολιτική περιφέρεια στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτή, όμως, θα είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Τώρα, ποιος θα είναι ο πληθυσμός αναφοράς, ποια θα είναι η έκταση που θα καλύπτει η κάθε περιφέρεια, είτε μητροπολιτική είτε μη μητροπολιτική, είναι κάτι που θα συζητηθεί στη μεγάλη αυτή θεσμική διαβούλευση που ανοίγει αύριο».

Σχετικά με την τροπολογία που αφορά στις γονικές παροχές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε:

«Το βασικό ζητούμενο στη νομοθεσία, και ιδίως στην φορολογική νομοθεσία, είναι να μην υπάρχουν αναδρομικές εκπλήξεις, να υπάρχει ασφάλεια δικαίου, να ξέρει ο πολίτης ποια είναι η φορολογική του επιβάρυνση, τι χρωστάει στο δημόσιο. Να είσθε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010, 13:09


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Καρέ-καρέ αποτυπώνεται σε βίντεο που εξασφάλισε το zougla.gr η στιγμή που ο ένοπλος δράστης ακινητοποίησε υπάλληλο περιπτέρου επί της...