Ανεξήγητη δολοφονία στην Κύπρο

Ανεξήγητη δολοφονία στην Κύπρο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010, 21:55
Με δυο πυροβολισμούς εκτέλεσαν στις 20:30 έξω από το σπίτι του στην Έγκωμη Λευκωσίας, το γιο του επιχειρηματία – εκδότη Κωστή Χατζηκωστή, Άντη Χατζηκωστή, ενώ επιχειρούσε να εισέλθει σε ένα αυτοκίνητο τύπου Smart. Κατά τις πρώτες μαρτυρίες, οι εκτελεστές του επέβαιναν σε μοτοσικλέτα.

Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Οι δύο δράστες εγκατέλειψαν το σημείο της δολοφονίας επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Στη σκηνή του φόνου μετέβησαν αξιωματούχοι του κράτους, μεταξύ των οποίων Υπουργοί και ο πρόεδρος της Βουλής.

Η δολοφονία αιφνιδίασε την κοινή γνώμη της Κύπρου, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν εμφανή κίνητρα, τα οποία ερευνά η Αστυνομία.
Συγκλονισμένη δηλώνει στη zougla.gr η φίλη του θύματος, Άννα Βίση, η οποία σπεύδει σήμερα στην Κύπρο.Πολιτικοί κύκλοι στην Κύπρο επισημαίνουν πως πολύ πρόσφατα η Βουλή ασχολήθηκε ατύπως με
ορισμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες της οικογένειας Χατζηκωστή και ιδιαίτερα του 43χρονου Άντη Χατζηκωστή, οι οποίες στόχευαν σε κοινές επενδύσεις στην κατεχόμενη Κύπρο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι οποίες, όμως, διακινήθηκαν με ένταση στη Λευκωσία, μιλούσαν για επενδύσεις στην περιοχή της Κερύνειας.

Ο Άντης Χατζηκωστής ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Ο Κωστής Χατζηκωστής ελέγχει τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και τον ομώνυμο ραδιοφωνικό σταθμό, την εφημερίδα Σημερινή, καθώς και πληθώρα άλλων περιοδικών και εντύπων.

Ο πατέρας του θύματος βρίσκεται στην Ελλάδα και επιστρέφει αργότερα απόψε στην Κύπρο.Μία περίεργη ιστορία

Το Σεπτέμβριο 2009 αναστάτωση προκλήθηκε τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, όταν δόθηκαν στην δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο ΟΗΕ «φακέλωνε» προσωπικότητες του δημόσιου βίου της Κύπρου και ειδικά όσους είχαν εναντιωθεί στο σχέδιο Ανάν. Μεταξύ άλλων αναφέρονται ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Γεράσιμος Αρσένης και ο επίτιμος πρόεδρος του ΕΔΕΚ Βάσσος Λυσσαρίδης.

Σε ένα έγγραφο που είχε ως παραλήπτη τον ίδιο τον ειδικό διαμεσολαβητή Αλεξάντερ Ντάουνερ, «στοχοποιούνται» ο Άντης Χατζηκωστής και ο πατέρας του Κωστής Χατζηκωστής λόγω της προηγούμενης στάσης των ΜΜΕ που ήταν στην ιδιοκτησία τους, κατά του σχεδίου Ανάν τα οποία χαρακτηρίζονται ως «αντιαμερικανικά», «αντιβρετανικά» και «υπερπατριωτικά».

Στο έγγραφο σημειώνεται ότι από τις εφημερίδες του ομίλου Χατζηκωστή, αποκαλύφθηκε ποία ιδρύματα και πρόσωπα έλαβαν χρήματα για να υποστηρίξουν το σχέδιο Ανάν και ότι οι αποκαλύψεις για ανθρώπους που προσέφεραν τις υπηρεσίες στους Αμερικανούς συνεχίζονταν κατά τακτά χρονικά διαστήματα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010, 06:47


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η στρατηγική θέση της Τουρκίας δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την ανοχή παραβατικής συμπεριφοράς, που αντιβαίνει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου υπογράμμισε η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής...