"Ένταση" πριν το άνοιγμα της κάλπης στην Ουκρανία

"Ένταση" πριν το άνοιγμα της κάλπης στην Ουκρανία

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010, 03:50
Στις κάλπες αναμένεται να σπεύσουν οι Ουκρανοί πολίτες ενόψει των κυριακάτικων προεδρικών εκλογών, την ώρα που το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει στο κόκκινο.

Με φόντο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αναλυτές προειδοποιούν για την πιθανότητα μετεκλογικής αναταραχής, πέντε χρόνια αφότου η Πορτοκαλί Επανάσταση έφερε στην εξουσία το δίδυμο του απερχόμενου προέδρου Βίκτορ Γιουστσένκο και της πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο, οι οποίοι στα χρόνια που ακολούθησαν εξελίχθηκαν σε ορκισμένους εχθρούς.

Εν όψει της αναμέτρησης οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν την Γιούλια Τιμοσένκο να έπεται του φιλορώσου πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, του μεγάλου ηττημένου των μαζικών διαδηλώσεων της Πορτοκαλί Επανάστασης που επωφελείται όμως τώρα της απογοήτευσης που διαδέχθηκε την αισιοδοξία του 2004.

Ο πρόεδρος του ουκρανικού Κοινοβουλίου απευθύνθηκε την Παρασκευή στους ψηφοφόρους των αντιπάλων για την προεδρία, καλώντας τους να μην καταφύγουν ξανά στους δρόμους. Εάν κανένας εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50% των ψήφων την Κυριακή -όπως και ευρέως αναμένεται- θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010, 03:53


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα