Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010, 07:25
Η επέμβαση της αστυνομίας χρειάστηκε για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στην δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας, όταν ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από το δικαστήριο την άδεια να προβληθεί video από τα επεισόδια σε αγώνα πόλο που είχε γίνει το μοιραίο Σάββατο της 6ης Δεκεμβρίου.

Η Τζίνα Τσαλικιάν προσέρχεται στο δικαστήριοΗ Τζίνα Τσαλικιάν δεν άντεξε και ξέσπασε κατά του Αλέξη Κούγια, όταν εκείνος, ισχυριζόμενος ότι ο Αλέξης είχε λάβει μέρος στα συγκεκριμένα επεισόδια, ανέφερε ότι «τα 16χρονα αυτά δεν είναι σαν τα δικά σας και τα δικά μας, πρέπει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά».

Μαζί της ξέσπασε και η μητέρα του βασικού μάρτυρα και φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος βρισκόταν στο δικαστήριο και στα χέρια του είχε αφήσει την τελευταία του πνοή ο 15χρονος.

Έξαλλη η μητέρα του βασικού μάρτυρα φώναξε "ντροπή" στον Αλέξη Κούγια, ρωτώντας τον: "πού ξέρεις εσύ τι είναι τα δικά μας τα παιδιά;".

Την ίδια ώρα η πολιτική αγωγή διαμαρτυρήθηκε για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της δίκης και αναρωτήθηκε σαρκαστικά για το εάν πρόκειται να δικασθεί το θύμα.

Ωστόσο, η ένταση δεν τελείωσε εκεί. Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε. Παρουσιάζοντας αθλητική εφημερίδα της 7ης Δεκεμβρίου είπε προς το δικαστήριο: «Εκείνη την ημέρα στον αγώνα 13χρονα και 16χρονα άνοιξαν κεφάλια». Κι ακόμη: «Ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου είναι ότι δεν σκότωσε κανέναν. Ήταν μια τραγική συγκυρία. Ευρισκόμενος προ του κινδύνου να αντιμετωπίσει επικίνδυνες καταστάσεις πυροβόλησε στον αέρα. Αυτοί που του επιτίθεντο ήταν και το θύμα και ο μάρτυρας (σ.σ. είναι ανήλικος) και επειδή τα 16χρονα αυτά δεν είναι σαν τα δικά σας και τα δικά μας, πρέπει να δούμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά...».

Ο Αλέξης ΚούγιαςΟ δικηγόρος ζήτησε να κληθούν μάρτυρες να καταθέσουν σχετικά με τα γεγονότα στο Χαλάνδρι, υποστηρίζοντας ότι και ο Γρηγορόπουλος είχε βρεθεί με φίλους του στον επίμαχο αγώνα.

Έντονη ήταν η αντίδραση της πολιτικής αγωγής, η οποία έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της δίκης και μετάθεσης του κέντρου βάρους από τον κατηγορούμενο στο θύμα.

Ο κ. Αλέξανδρος Κατσαντώνης δήλωσε: «Ουδείς συνδέει το θύμα με χούλιγκανς στον αγώνα πόλο, δεν προκύπτει από πουθενά», ενώ ο έτερος συνήγορος, κ.Μυλωνόπουλος, αναρωτήθηκε: «Δηλαδή θα δικάσουμε τον Γρηγορόπουλο για επεισόδια στο γήπεδο;».

«Άκουσε κανείς από εμάς εδώ ότι ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος συμμετείχε σε αυτά τα επεισόδια; Εμείς έχουμε στοιχείο ότι ήταν απλώς εκεί. Έχουμε σεβασμό στη μνήμη του θύματος, αλλά η δίκη είναι κάτι άλλο», ανταπάντησε ο Αλέξης Κούγιας.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε επί του αιτήματος του κ.Κούγια ότι θα κρίνει από τη διαδικασία εάν είναι αναγκαία η κλήτευση των μαρτύρων σχετικά με τα επεισόδια στο Χαλάνδρι, ενώ για το video αλλά και τις δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί μετά τον αγώνα πόλο αποφάσισε ότι εκ προοιμίου φαίνεται να μην σχετίζονται άμεσα με την παρούσα υπόθεση, επιφυλασσόμενο ότι, εάν προκύπτουν στοιχεία και κριθεί αναγκαίο, να ζητήσει αυτά να προσκομιστούν.

Αυτή την ώρα, η δίκη συνεχίζεται με την κατάθεση της μητέρας του Αλέξη. Η κ. Τσαλικιάν (όπως και η μητέρα της Χαιραφκί Τσαλικιάν, καθώς και η αδερφή του 15χρονου μαθητή, Αρετή Γρηγοροπούλου) έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής που νωρίς το πρωί απεδέχθη προς στήριξη της κατηγορίας.

Όπως είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, αστικώς υπεύθυνο για το θάνατο του 15χρονου είναι το Δημόσιο, σε βάρος του οποίου μπορεί εφόσον το επιθυμεί να στραφεί η οικογένεια.

Η πολιτική αγωγή, ωστόσο, εξέφρασε την άποψη ότι η οικογένεια αστικά μπορεί να στραφεί και σε βάρος των δύο αστυνομικών, καθώς κρίνει ότι η πράξη τελέστηκε κατά παράβαση εντολής.«Είναι επώδυνη διαδικασία, θα την περάσουμε»

«Δεν αποδέχομαι τον θάνατο κανενός ανθρώπου. Ίσα ίσα, στην κοινωνία έξω θα έμπαινα ασπίδα μπροστά στον οποιονδήποτε, είτε για συνάδελφό μου, είτε για τα παιδιά αυτά. Στη δύσκολη εκείνη στιγμή βγήκε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν το αποδέχομαι. Θέλω να δώσω κουράγιο και στη μητέρα του και σε μένα. Είναι δύσκολη διαδικασία, θα ακουστούν πολλά εδώ και για εκείνον και για μένα. Εντάξει. Είναι επώδυνη η διαδικασία, θα την περάσουμε».

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Επαμεινώνδα Κορκονέα, όταν στην έναρξη της δίκης η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας του ζήτησε να απαντήσει στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο που τον βαρύνει για το θάνατο του Αλέξη.

  Επί της κατηγορίας, οσυγκατηγορούμενος και συνάδελφος του ειδικού φρουρού, Βασίλης Σαραλιώτης, απάντησε στην πρόεδρο ότι δεν την αποδέχεται. «Είμαι σίγουρα αθώος και θα αποδειχθεί».

Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ενώ για συνέργεια κατηγορείται ο συνάδελφός του.


Διαβάστε επίσης:

Διεκόπη για την Παρασκευή η δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010, 07:56.

Σοβαρές ανησυχίες εκφράζουν οι δικηγόροι της οικογένειας Γρηγορόπουλου, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010, 17:40.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010, 17:52


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα