Μειώνονται περαιτέρω οι αστυνομικοί που φυλάσσουν πρόσωπα «υψηλού ενδιαφέροντος»

Μειώνονται περαιτέρω οι αστυνομικοί που φυλάσσουν πρόσωπα «υψηλού ενδιαφέροντος»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 13:08
Σε νέα μείωση των αστυνομικών που υπηρετούν στην ασφάλεια προσώπων «υψηλού ενδιαφέροντος» προσανατολίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επιπλέον των 800 που αποφασίστηκε να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους, όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας μιλώντας στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Τόσκας, από τους 2.100 αστυνομικούς, θα αποδεσμευτούν 800, ένας «σημαντικός αριθμός» που θα φύγει από τη φύλαξη βουλευτών, υπουργών και κυβερνητικών στελεχών, αλλά και «από ανθρώπους που έχουν τους αστυνομικούς κυρίως γιατί θέλουν να παρουσιάζουν ένα status εξουσίας και όχι γιατί πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας».

«Και θα υπάρξει και άλλη φάση μείωσης» προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός προσθέτοντας: «Και ας πάρει χρόνο σε κάποιους να συνηθίσουν την ιδέα ότι μπορούν να ζήσουν χωρίς πολλή φύλαξη. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να χαλάς κεκτημένα πολλών δεκαετιών. Δείτε τι χτυπήματα δέχομαι κάτω από τη μέση. Δεν το λένε απευθείας σε μένα, βρίσκουν κάποια εφημερίδα και με χτυπούν».

Κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησης, η ερωτώσα βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε για ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Αθήνα, λέγοντας: «Είναι απίστευτη η κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της χώρας. Υπάρχει όχι μόνο αίσθημα ανασφάλειας αλλά και απελπισίας. Η κλιμάκωση της βίας με ανεξέλεγκτες διαστάσεις είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πόλη είναι ανοχύρωτη».

Απαντώντας, ο κ. Τόσκας υποστήριξε πως η εικόνα που περιέγραψε η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι ληστείες και οι κλοπές σε οικίες και εμπορικά καταστήματα έχουν μειωθεί κατά 30% το 2018 σε σχέση με πέρυσι.

«Το 2013 είχαμε 3.000 ληστείες, το 2014, 3.215 ληστείες και κλοπές. Από το 2015, υπάρχει μια πτωτική πορεία με σημαντική μείωση στο 30% μεταξύ του 2017 και 2018» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, 13:13


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα