Δέκα ομάδες της Ευρωλίγκας ζητούν την αποβολή του Γιαννακόπουλου

Δέκα ομάδες της Ευρωλίγκας ζητούν την αποβολή του Γιαννακόπουλου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, 13:31
Οι 10 από τις 11 ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο στην EuroLeague εξέδωσαν ανακοίνωση μέσα από την οποία καταδικάζουν τις ενέργειες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι ομάδες που υπογράφουν την ανακοίνωση, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, ζητούν να τεθεί ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού εκτός EuroLeage, όμως θέλουν την παραμονή των «πράσινων» στη διοργάνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Οι πολλαπλές επιθέσεις που έχει κάνει ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος τις τελευταίες εβδομάδες, με τις οποίες έχει προσβάλει πολλά άτομα, ομάδες και την ίδια την EuroLeague, οδήγησε όλες τις ομάδες-μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής των Μετόχων της EuroLeague (ECA Board) εκτός του Παναθηναϊκού να αξιολογήσουν την κατάσταση και σε συνεργασία με τη διοίκηση της διοργάνωσης. Έπειτα από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση και οι δέκα σύλλογοι συμμερίζονται ομόφωνα την ακόλουθη θέση:

1. Επαναλαμβάνουν ότι η συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου είναι εντελώς αντίθετη με τις ηθικές αρχές και τις αξίες του αθλητισμού και συγκεκριμένα αντίθετη με την αρχή του σεβασμού, η οποία αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ των μελών μιας αθλητικής κοινότητας. Ως εκ τούτου, το συμβούλιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα υιοθετήσει τα κατάλληλα ρυθμιστικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι αυτό το άτομο δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της EuroLeague, μέχρι να σταματήσει εντελώς και οριστικά αυτή η συμπεριφορά. Η χρήση δυσφημιστικών δηλώσεων ή η συνεχής δημόσια πίεση και λεκτική επιθετικότητα σε μια προσπάθεια να επηρεάσει τα αποτελέσματα και να επιτεθεί στη διοργάνωση, τα μέλη της, τους παράγοντες, δεν έχει θέση σε ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα που οι ομάδες έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια και αυτή τη στιγμή προσφέρει στους οπαδούς τις καλύτερες αναμετρήσεις στην ευρωπαϊκή ιστορία του μπάσκετ.

2. Οι άλλοι 10 σύλλογοι του συμβουλίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Euroleague Basketball έχουν δώσει οδηγίες στους νομικούς τους συμβούλους να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες εναντίον του κ. Δημητρίου Γιαννακόπουλου με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει στην εικόνα, την τιμή, την ακεραιότητα και την αξιοπιστία του διαγωνισμού, των συλλόγων, των διαιτητών και τη διοίκησης της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της EuroLeague.

3. Τα 10 σωματεία, όπως το Συμβούλιο της ECA και η διοίκηση της διοργάνωσης, επαναλαμβάνουν την επιθυμία τους ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να αποτελεί μέρος του κορυφαίας διοργάνωσης στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι η πεποίθησή τους ότι οι οπαδοί και η ιστορία του συλλόγου δεν θα πρέπει να υπονομεύονται από την ντροπιαστική συμπεριφορά ενός ατόμου, ούτε οι ίδιοι οι οπαδοί θα πρέπει να στερούνται την απόλαυση της καλύτερης μπασκετικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, στην οποίο ανήκει ο σύλλογός τους.

* Οι ομάδες που συνυπογράφουν την ανακοίνωση: Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός, Ολίμπια Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, Ζάλγκρις Κάουνας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, 13:35


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα