Δεν μας τα λέει καλά ο Μελισσανίδης...

Δεν μας τα λέει καλά ο Μελισσανίδης...

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 10:17
Με πιστόλι στο ζωνάρι δεν μπαίνεις στο γήπεδο. Τελειώσαμε. Και μόνο που το συζητάμε, δείχνει τον καραγκιοζισμό μας. Μεγαλομέτοχος είναι αυτός, προπονητής, ποδοσφαιριστής, διαιτητής, δημοσιογράφος, ο οποίος είναι καταδικαστέος, τέρμα και τελείωσε, όταν κυκλοφορεί στον αγωνιστικό χώρο με το όπλο επιδεικτικά.

Στην Ελλάδα, όμως, που κοινωνικά είμαστε μέσα στο νερό δύο αιώνες πίσω, δεν παίζει το σωστό. Κυριαρχεί «το δικό μου». Σωστό και δίκαιο είναι μόνο ό,τι μας συμφέρει. Ό,τι στρέφεται εναντίον μας είναι άδικο και λάθος.

Οι νόμοι, οι κανονισμοί, οι κανόνες είναι για τα σκατά όταν θίγουν το προσωπικό, το συλλογικό, το κομματικό συμφέρον. Δεν υπάρχει δίκαιο. Υπάρχει το αντιαεκτζήδικο, το αντιπαοκτσήδικο, το αντιολυμπιακό κ.ά. Υπάρχει το φιλοολυμπιακό, το φιλοπαοκτζήδικο, το φιλοαεκτζήδικο κ.ά. Όποιος τολμάει το σωστό δεν είναι σωστός. Είναι υπέρ της μιας πλευράς, ενάντια της άλλης πλευράς.

Ο Μελισσανίδης δήλωσε δημόσια ότι θα είναι καλό και επιβάλλεται η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον τελικό του Κυπέλλου, το προσεχές Σάββατο. Αυτό δεν θα το έλεγε κανείς στη δυτική Ευρώπη. Αυτό που είπε ο Μελισσανίδης θα το άκουγες μόνο σε βαλκανική χώρα. Σε τίποτα Αλβανίες, Βοσνίες, Σκόπια, Ελλάδες, Βουλγαρίες. Όχι πιο βόρεια.

Είναι «ειδικός αγώνας» αυτός ο τελικός, λέει ο Μελισσανίδης, και πρέπει να έρθει και ο Ιβάν. Ποια είναι η «ιδιαιτερότητα» του συγκεκριμένου αγώνα; Θα κρίνει το όνομα του κράτους των Σκοπίων. Θα φρενάρει την επιθετικότητα της Τουρκίας. Θα αποφασίσει την τύχη της μνημονιακής Ελλάδος. Θα διακόψει τις εισφορές προσφύγων στη χώρα.

Δεν κατάλαβα. Είμαστε ο απόλυτος σκουπιδότοπος, αν, για να πάμε μπροστά, πρέπει να είναι οπωσδήποτε στο γήπεδο και κάποιος που μπουκάρει στο γήπεδο οπλισμένος. Κάποιος, δηλαδή, που συμπεριφέρεται σε βάρος της ίδιας της ομάδας του και του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε περισσότερα στο apodytiriakias.gr...

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018, 11:49


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα