Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ανδρέας Καραγκούνης


Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή,στα 69 του χρόνια, ο πρώην βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και υφυπουργός Ανδρέας Καραγκούνης.

Ο Ανδρέας Καραγκούνης που απεβίωσε σήμερα μετά από καρδιακό επεισόδιο εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές της 18ης Ιουνίου του 1989 και διετέλεσε βουλευτής μέχρι το 2007 (με εξαίρεση την περίοδο 2000-2004 όταν και δεν κατάφερε να εκλεγεί).

Ο νυν βουλευτής Κωνσταντίνος Καραγκούνης είναι γιος του εκλιπόντος.

Ο γιατρός και πολιτικός Ανδρέας Καραγκούνης γεννήθηκε το 1943 στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας, υπήρξε ενεργό μέλος και στέλεχος της ΝΔ και επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας.

Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και διετέλεσε Διευθυντής του Παθολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου (1979 – 1986).

Το 1982 εξελέγη Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου. Από το 1985 έως το 1988 ήταν επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ενώ μετά το 2000 είχε διατελέσει Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Αθηνών(στο οποίο κατά πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη μεταφορά του εκεί κατόπιν εμφράγματος που υπέστη το Σάββατο).

Ήταν παντρεμένος με την Παναγιώτα Χριστοδούλου και είχαν αποκτήσει πέντε παιδιά!

Η κηδεία του εκλιπόντος σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει στη γενέτειρά του Βόνιτσα την Τρίτη.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, 03:09


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
blog comments powered by Disqus
Παρά τη νίκη του Σοσιαλιστικού κόμματος στις εκλογές της Ισπανίας που ανέδειξαν πρώτο και πάλι τον πολιτικό Πέδρο Σάντσεθ...