Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας

Σήμερα το κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, 10:49
Με όλα τα μέτωπα ανοικτά ξεκινάει σήμερα το ραντεβού Στουρνάρα- τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ μία δεύτερη συνάντηση θα υπάρξει στις 17.00 το απόγευμα.

Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι μόνοι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων και της λήψης αποφάσεων είναι οι τροϊκανοί, τονίζοντας πως «εμείς ήμασταν καθ' όλα έτοιμοι, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά». Στελέχη του υπουργείου επισημαίνουν ακόμη «θα καταλήξουμε, όχι αύριο, έχουμε και εμείς υπομονή».

Δεδομένων όλων των παραπάνω, ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο οι συζητήσεις να παραταθούν και μετά τα Χριστούγεννα.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν από τη μεριά τους ότι, εκ των πραγμάτων, η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να προχωρήσει μονομερώς και χωρίς την έγκριση της τρόικας στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων και του προϋπολογισμού 2014, καθώς και στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ).
Το χρονοδιάγραμμα είναι ασφυκτικό, καθώς στις 14 του τρέχοντος μηνός θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία θα γίνει μια πρώτη αξιολόγηση της προόδου που έχει σημειώσει η χώρα μας.

Από την άλλη, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρεν, χαρακτήρισε τις πληροφορίες ότι η τρόικα καθυστερεί σκοπίμως «τελείως ψευδείς». Πρόσθεσε ότι τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν στην Αθήνα.

Σε περίπτωση που η τρόικα καθυστερήσει να επιστρέψει στην Αθήνα και εάν όντως οι διαπραγματεύσεις παραταθούν, τότε σύμφωνα με εκτιμήσεις η Ελλάδα αναπόφευκτα θα προχωρήσει μονομερώς, χωρίς την έγκριση της τρόικας, στην κατάθεση και την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013, 11:48


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα