ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ......

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ. ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ......

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011, 22:30
Μην ξεσκεπάζετε αυτό το καζάνι που βράζει γιατί θα ξεχειλίσει καυτή βρώμα και θα μας κάψει όλους”
(Ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ζητά Ομερτά για τον εκκλησιαστικό βούρκο-Γ.Καλοκαιρινός, “Καθημερινή”-7-7-’02).

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Στην Εκκλησία παίζεται μια ιλλαροτραγωδία. Καταγγέλλονται διάφορες παιδεραστίες ακόμη και κληρικών αυστηρότατων ηθών όπως των Παλαιοημερολογιτών Πανιερότατου επσκόπου Πειραιώς Νήφωνος και του αιδεσιμότατου οικογενειάρχου Κωνσταντίνου Ουλιανούδη της Σαλαμίνας. Ακόμη και μοναχές κατηγορούν την Εκκλησία πως 13χρονα κοριτσάκια όταν φυλακίστηκαν σε μοναστήρια, κακοποιήθηκαν από γηραιότερες καλόγριες. Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ηγουμένης Κασσιανής στην οποία μάλιστα ο δεσπότης Ζιχνών αντί να δείξει τη στοργή του, φέρεται να την έχει θέσει σε διωγμό. Με διάφορα αστεία προσχήματα προστατεύονται διαβόητοι παιδεραστές κληρικοί, πολλοί από αυτούς πολύτεκνοι οικογενειάρχες,

Η Εκκλησία που αποφαίνεται ακόμη και για το σύμφωνο συμβίωσης, την κίνηση της Γης ή την καταγωγή των ειδών, δηλώνει αναρμόδια να αποφανθεί για την ενοχή των κατηγορούμενων (!), ομολογεί πως το Άγιο Πνεύμα αδυνατεί να την φωτίσει, θεωρεί πως τα εκκλησιαστικά δικαστήρια δεν έχουν την ικανότητα να αποδώσουν Δικαιοσύνη και λέει πως εναποθέτει τις ελπίδες της στον κοσμικό δικαστή που ενδεχομένως μπορεί να είναι και gay (φρίκη!), άθεος, μοιχός, μουσουλμάνος, Εβραίος (αίσχος!) ή αιρετικός, όπως στις ΗΠΑ όπου εκατοντάδες καθολικοί και δεκάδες σεβάσμιοι ορθόδοξοι ιερείς παρά την υψηλή προστασία των Αρχιεπισκόπων τους, έχουν κατά δικαστεί ως παιδεραστές (φωτ.1) .

Στην περίπτωση του σεβάσμιου οικογενειάρχη πρωτοπρεσβύτερου Πέτρου Παπουτσάκη, αδελφού του τιμημένου αρχιεπισκόπου Κρήτης Τιμόθεου Μιχαήλ Κ.Παπουτσάκη (που αντικανονικά ιερώθηκε αφού είχε καταδικαστεί ως νέος για ειδεχθή φόνο όπως έχουν αποκαλύψει με τα σχετικά έγγραφα ο Σπ.Καρατζαφέρης στην «Ελευθεροτυπία», ο Μ.Χάρης στην «Αλήθεια» Ηρακλείου και ο θεολόγος-κοινωνιολόγος, τ. δημοτικός σύμβουλος Αθήνας –ΠΑΣΟΚ- δρ. Γ. Μουστάκης στο «Δαυλό»-φωτ2), η Εκκλησία δηλώνει πως δεν της αρκεί ούτε η πρωτόδικη 20ετής φυλάκισή του (την εκτίει κατ’οίκον) και περιμένει το Εφετείο το οποίο όμως ο ενάρετος ιερωμένος, αν και δηλώνει αθώος, αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι. Και άλλες φορές η δικαστική καταδίκη για παιδοφιλία δεν είναι αρκετή για να καθαιρεθεί ο παιδόφιλος, όπως συνέβη με τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Τραχείας Παύλο, έναν σύγχρονο ομολογητή της Ορθοδοξίας ειδικευμένο εκπαιδευτή ιεραποστόλων στα μυστικά της Ασκήσεως, που εδρεύει τώρα στη φυλακή.

Άλλοτε ο κατηγορούμενος απομακρύνεται προσωρινά και ύστερα όταν ξεχαστεί η υπόθεση προάγεται, όπως συνέβη με τον μακάριο Νεκτάριο, δεσπότη Καλύμνου που συκοφαντήθηκε ως διαφθορέας ανηλίκων αγοριών οικοτροφείου. Διατάχθηκαν ανακρίσεις αλλά το πόρισμά τους δεν ανακοινώθηκε ποτέ, ούτε η υπόθεσή του παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, αφήνοντάς μας εμβρόντητους για την ευκολία με την οποία θάβεται ένα σκάνδαλο. Αναρωτιέμαι βέβαια γιατί η Εκκλησία καθαιρεί απλούς κληρικούς για ψύλλου πήδημα και για παιδεραστικές ιστορίες κληρικών απαιτεί μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση, που δεν μπορεί να εκδοθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2011, 22:30


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα