Οι διαχειριστές της δημόσιας περιουσίας, του κλειστού κολυμβητηρίου Kολωνού, φροντίζουν να μας μάθουν το μάθημα της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012, 03:07
A.O. ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ – ΤΜΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΕΔΡΑ: KAKΛΑΜΑΝΟΥ 8 – Ν. ΚΟΣΜΟΣ- Τ.Κ. 11745
ΓΡΑΦΕΙΟ: IΦΙΓΕΝΕΙΑΣ 4 & ΛΕΑΝΔΡΟΥ, Τ.Κ. 10443
ΤΗΛ.: 2130343603, email: contact@aoippokampos.gr
ΑΡ.ΠΡΩΤΟΚ.: 17/2011

Προς: - κ. Δήμαρχος Αθηναίων
- Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων

Κοιν.:-κ. Πρόεδρο Ο.Ν.Α.
-κ. Πρόεδρο 4ου Διαμερίσματος
-Τμήμα Κολυμβητηρίων & Κλειστών
Γηπέδων
ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ : ΑΝΑΦΟΡΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αθήνα, 07/09/2011


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιθυμούμε να σας αναφέρουμε – καταγγείλουμε την αναιτιολόγητη απόφαση του οργανισμού σας σχετικά με τον Αθλητικό Όμιλό μας.

Ειδικότερα, ο Όμιλός μας κατά το έτος 2010 – 2011 χρησιμοποιούσε για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του και των μελών του δύο διαδρομές στο κολυμβητήριο Κολοκυνθούς.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Γραμμένος μας είχε διαβεβαιώσει ότι και για τη χρονιά 2011 – 2012 θα παραχωρούντο στον Όμιλό μας δύο διαδρομές στο ίδιο κολυμβητήριο, με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τον κ. Μαντζιώρη ότι για τη φετινή χρονιά θα μας παραχωρείτο μόνο μία διαδρομή, με την αιτιολογία ότι ο όμιλός μας δεν ανήκει στην περιοχή του Κολωνού.

Το παραπάνω, όμως, γεγονός δημιουργεί πολύ σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα στον Όμιλό μας και στα 100 ενεργά μέλη του, καθώς αυτά θα πρέπει καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους να «στοιβάζονται» σε μία μόνο διαδρομή του κολυμβητηρίου. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης θα είναι πιθανώς ο περιορισμός των μελών και της δραστηριότητας του ομίλου, καθώς επίσης ο περιορισμός της προαγωνιστικής προετοιμασίας της ομάδας του ομίλου μας, καθώς και της συμμετοχής της σε αγώνες, με όχι απίθανο αποτέλεσμα τη διάλυσή της και την υποβάθμιση του αναγνωρισμένου μέχρι σήμερα έργου του ομίλου μας.

Μία τέτοια αυθαίρετη και αναιτιολόγητη απόφαση που παραγκωνίζει εντελώς ένα «ενεργό» και διαρκώς αναπτυσσόμενο αθλητικό σωματείο, προς όφελος των υπαρχόντων και καλά κρατούντων μονοπωλίων, δεν είναι δυνατόν να αποτελεί ορθή απόφαση του Οργανισμού Νέων και Άθλησης, οργανισμός ο οποίος αν μη τι άλλο οφείλει να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει την ενασχόληση των νέων του τόπου μας με τον αθλητισμό, καθώς επίσης οφείλει να επιδιώκει και να στηρίζει την ίδρυση σωματείων και φορέων που έχουν ως αντικείμενο τον αθλητισμό και όχι να τους περιορίζει με τις ενέργειές του το δικαίωμά τους αυτό.

Όσον αφορά, τέλος, την αιτιολογία που δόθηκε από τον κ. Μαντζιώρη για την απόφασή του να παραχωρήσει μόνο μία διαδρομή του Κολυμβητηρίου Κολοκυνθούς στον Όμιλό μας, και συγκεκριμένα ότι ο Όμιλός μας δεν ανήκει κοντά στην περιοχή του Κολυμβητηρίου και ότι μία είναι η διαδρομή που αναλογεί στον Όμιλό μας, έχουμε να σημειώσουμε τα εξής:

Πρώτον, το σωματείο μας εδρεύει στην Αθήνα, στην περιοχή του Νέου Κόσμου, επί της οδού Κακλαμάνου, αριθμός 8, περιοχή δηλαδή που ανήκει στο Δήμο Αθηναίων. Ως εκ τούτου το σωματείο μας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους χώρους του Κολυμβητηρίου Κολοκυνθούς για τις δραστηριότητές του. Πολλώ μάλλον που τα περισσότερα από τα μέλη του σωματείου μας είναι κάτοικοι της περιοχής του Κολωνού.

Δεύτερον, σύμφωνα με το μητρώο μελών του σωματείου μας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 16/09/2010 έως τις 15/06/2011 ενεγράφησαν σ’ αυτό 61 νέα μέλη, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ενεργών μελών να έχει φτάσει τα 100 μέλη, πράγμα που καταδεικνύει ότι προφανώς και δεν αναλογεί μόνο μία διαδρομή στο Σωματείο μας.

Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη όλα τα ανωτέρω αιτούμεθα να επανεξεταστεί το αίτημά μας για παραχώρηση στο Σωματείο μας δύο διαδρομών στο κλειστό Κολυμβητήριο Κολοκυνθούς, ώστε να είναι αυτό σε θέση να λειτουργήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Μετά τιμής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘ. ΡΕΠΟΥΣΗΣ Σ. ΡΕΠΟΥΣΗ

Αθήνα, 17/03/2012

Πέραν όλων των ανωτέρω σας στέλνω αυτό το email για να έχετε γνώση πώς ο ένας σύλλογος έχει σε αυτό το κολυμβητήριο επτά (7) διαδρομές!!! και ο άλλος σύλλογος (Α.Ο. Ιππόκαμπος) έχει μόλις μία!!! Όλα αυτά ενώ η χώρα βοά για μονοπώλια, επιλεκτική αντιμετώπιση, καταστρατήγηση της ισοτιμίας και της δικαιοσύνης σε πολλά σημεία της Ελλάδας η κατάσταση παραμένει η ίδια και δεν αλλάζει...τα συμπεράσματα δικά σας. Ένα δημοτικό κολυμβητήριο που υποτίθεται πως κατασκευάστηκε για όλους...

Μετά τιμής,

Μπεϊντάρης Νικόλαος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012, 03:07


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα