Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Αθήνα

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011, 16:55
Ένα διεθνές συνέδριο με τίτλο «Ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για την μηχανική μάθηση/Αρχές και πρακτική της ανακάλυψης γνώσης στις βάσεις δεδομένων» (ECML/PKDD 2011) διοργανώνουν, από σήμερα έως την Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό επιστημονικό γεγονός στον χώρο της Μηχανικής Μάθησης και της Εξόρυξης Δεδομένων, που πραγματοποιείται κατά τα τελευταία δέκα χρόνια.

Στόχος του συνεδρίου, είναι η δικτύωση των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, που βρίσκονται σε διάφορα στάδια της επιστημονικής τους σταδιοδρομίας, για την ανταλλαγή απόψεων, την αλληλοενημέρωση, την ενίσχυση και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης. Κατά τα τελευταία δέκα χρόνια, έχουν διοργανωθεί 21 ξεχωριστά συνέδρια ECML για την μηχανική μάθηση (ξεκίνησαν το 1986) και 14 συνέδρια PKDD για την εξόρυξη δεδομένων (άρχισαν το 1997).

Το συνέδριο που γίνεται στην Αθήνα, είναι ουσιαστικά το μόνο που αποτελεί ένα κοινό διεθνές φόρουμ, το οποίο φέρνει στο ίδιο τραπέζι ειδικούς από τα ανεξάρτητα, αλλά συναφή και συνεργαζόμενα πεδία της μηχανικής μάθησης και της εξόρυξης δεδομένων.

Επιμέλεια: Μαρία Αντωνοπούλου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011, 16:55


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα