Λαφαζάνης: «Να αντιμετωπιστεί το θέμα του αλυτρωτισμού της γείτονος»

Λαφαζάνης: «Να αντιμετωπιστεί το θέμα του αλυτρωτισμού της γείτονος»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, 19:02
«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση, πέραν του γεγονότος ότι πρέπει να συζητήσουμε για το τι λύση συζητάμε και τι λύση θα μπορούσε να υπάρξει με αυτή την κυβέρνηση και με τις πολιτικές που ακολουθούνται» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Διατεταγμένη υπηρεσία των ΗΠΑ. Η εντολή είναι σαφής: "Αρον άρον κλείστε το θέμα με την ΠΓΔΜ διότι επείγει η ένταξη τους στο ΝΑΤΟ"»

Κλείνοντας ο γραμματέας της ΛΑΕ τόνισε πως «το πρώτο και κύριο που πρέπει να απασχολεί την Ελλάδα είναι το θέμα του αλυτρωτισμού της γείτονος. Είναι βαθιά ριζωμένο στην υπόσταση της. Αν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το θέμα, η συζήτηση για το όνομα είναι "αποπροσανατολιστική"» ενώ συμπλήρωσε ότι «αν λυθούν τα ζητήματα με τον αλυτρωτισμό και τις προεκτάσεις του, μπορεί να υπάρξει ένας συμβιβασμός στο όνομα θετικός και αμοιβαία αποδεκτός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, 19:02


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας...