Zougla.gr

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
Η ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012, 01:23
Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για την λευκή ψήφο και τα ερωτήματα των πολιτών πολλά, αλλά οι απαντήσεις αντί να ξεκαθαρίζουν το τοπίο, μπερδεύουν τους πολίτες, διότι ο κάθε “ειδικός” δίνει την απάντηση του με γνώμωνα το κομματικό του συμφέρον ή το συμφέρον του πολιτικού συστήματος (αν πρόκειται για “παπαγαλάκι”). Και εδώ να με συγχωρήσει η καθ’ όλα συμπαθέστατη Λιάνα Καννέλη, την οποία άκουσα το μεσημέρι στον REAL FM και δεν την θεωρώ παπαγαλάκι, αλλά σίγουρα η “αλήθεια” της περνάει μέσα από το “φίλτρο” της κομματικής ταυτότητας. Για να μην λέμε ο καθένας ότι θέλει ή ότι νομίζει ή ότι τον συμφέρει, να δούμε τι λέει το σύνταγμα της Ελλάδος.
“ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ”
Γίνεται αμέσως αντιληπτό, ότι το Σύνταγμα των Ελλήνων θεμελιώνεται στην Αγία Τριάδα. Οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα λοιπόν, που θα ζητήσουν την ψήφο του Ελληνικού λαού για να τον υπηρετήσουν, νομοθετώντας με βάση το Σύνταγμα, θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποδέχεται την Αγία Τριάδα ως θεμέλιον του Συντάγματος των Ελλήνων. Αλλιώς να πάνε να ζητήσουν την ψήφο των Γάλλων ή των Γερμανών αλλά όχι των Ελλήνων, για να μην κοροϊδεύουν, ούτε τον εαυτό τους ούτε τους Έλληνες.
Μόλις ξεκινήσαμε την ανάγνωση του Συντάγματος, και θέσαμε εκτός κοινοβουλίου περίπου το 10% των βουλευτών (οι περισσότεροι της αντιπολίτευσης) διότι αυτοί “πλανώνται πλάνην οικτράν”, αν νομίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες σε ένα λαό, όταν δεν αποδέχονται το ΘΕΜΕΛΙΟΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ αυτού του λαού και το αποδεικνύουν με την άρνηση της ορκομωσίας.
Ας αναζητήσουν τις τύχες τους σε άλλα κράτη και άλλους λαούς, όχι όμως στην Ελλάδα, αφού δεν αποδέχονται το θεμέλιον του Συντάγματος της Ελλάδος.
Συνεχίζουμε την ανάγνωση στο άρθρο 1 παράγραφος 3. “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ και ασκούνται ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ”.
Συνεχίζουμε στο άρθρο 2 παράγραφος 1. “Ο Σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου, αποτελούν την ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”.
Συνεχίζουμε άρθρο 4 παράγραφος 1. “ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ”. Παράγραφος 2 “Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις”. Παράγραφος 5 “Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους”.
Νομίζω δεν χρειάζεται να συνεχίσω. Όλοι όσοι δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και δεν εθελοτυφλούν έχουν καταλάβει ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 38 χρόνια, δεν μπόρεσε να προσφέρει στους Έλληνες πολίτες τος βασικές και θεμελιώδεις αξίες του σεβασμού της ζωής και της περιουσίας του ανθρώπου, την ισότητα ενώπιον του νόμου, τις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και γενικώς υπάρχει στον ελληνικό λαό σε υψηλό βαθμό, το αίσθημα ότι, ναι μεν πηγάζουν οι εξουσίες από τον λαό, αλλά δεν λειτουργούν υπέρ αυτού και του Έθνους, ούτε ασκούνται όπως ορίζει το σύνταγμα.
Τι μπορούμε να περιμένουμε λοιπόν από ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα, που προσπαθεί να κρατήσει “με νύχια και μα δόντια” την αυτοδυναμία προσφέροντας 50 έδρες “BONUS”στο πρώτο κόμμα;
Απολύτως τίποτα. Αλλά και τα μικρότερα κόμματα είναι και αυτά ένα στοιχείο του πολιτικού συστήματος. Αλληλοφαγώνονται και αυτά προσπαθώντας να αποκτήσουν το ρόλο του ρυθμιστή, για “ίδιον ώφελος”.
Η ΛΕΥΚΗ ΨΗΦΟΣ για εμένα είναι πολιτική επιλογή. Δεν δηλώνει ότι δεν με ενδιαφέρει ποιος θα βγει, αλλά δηλώνει ότι “ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΝ ΒΙΟ ΑΒΙΩΤΟ ΓΙΑ 38 ΧΡΟΝΙΑ”. Και ενώ από όλους αυτούς που πέρασαν μέσα από το κοινοβούλιο δεν έγινε ένας φτωχότερος, τον ελληνικό λαό που τους ψήφισε τον οδήγησαν στην εξαθλίωση.
Το εκλογικό μας σύστημα όπως γνωρίζετε ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ. Αν τα λευκά είναι “πρώτο κόμμα”, ξέρετε τι θα γίνει;
Σας το αφήνω για έκπληξη αλλά όσοι θέλουν να μάθουν ας ρωτήσουν τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου τον κ. Κασσιμάτη, να τους πει τι υποχρεούται να κάνει ο Πρόεδρος της Δαμοκρατίας, σεβόμενος την λαϊκή εντολή.
Αυτό που χρειάζεται είναι εμείς να μην ακούμε τα “παπαγαλάκια” και τους υπερασπιστές του πολιτικού κατεστημένου και να δώσουμε ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ.
Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012, 01:23


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα