Mε τα μαθήματα της Ιστορίας (θεωρητικής κατεύθυνσης) και Φυσικής (θετικής και τεχνολογικής) συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Το zougla.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Στόχος» και «Θεσμός», σας παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ιστορία

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στη Φυσική

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στην Ιστορία (εσπερινά)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ για να δείτε τα θέματα στη Φυσική (εσπερινά)

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στην Ιστορία από το φροντιστήριο «Στόχος»

Πατήστε εδώ για να δείτε τις απαντήσεις στη Φυσική από το φροντιστήριο «Θεσμός»

Σχόλιο του φροντιστηρίου «Θεσμός» για τα θέματα της Φυσικής

ΘΕΜΑ Α
Ήταν αναμενόμενο

ΘΕΜΑ Β
Απαιτητικό

ΘΕΜΑ Γ
Για πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές

ΘΕΜΑ Δ
Πολύ απαιτητικό για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους.

«Τα φετινά θέματα περιέχουν περισσότερη φυσική σκέψη σε σχέση με τα περυσινά» ανέφερε στο zougla.gr καθηγητής του φροντιστηρίου.

Σχόλιο του φροντιστηρίου «Στόχος» για τα θέματα της Ιστορίας

Τα φετινά θέματα στο μάθημα της Ιστορίας της Θεωρητικής Κατεύθυνσης θεωρούνται αναμενόμενα και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Με εξαίρεση το θέμα Β1 που απαιτούσε την άντληση πληροφοριών από δύο διαφορετικές ενότητες του προσφυγικού κεφαλαίου, τα υπόλοιπα θέματα της Ομάδας Α μπορούν να απαντηθούν χωρίς δυσκολία από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Οι ασκήσεις της Ομάδας Β δεν κρίνονται απαιτητικές, καθώς παρά την έκτασή τους η σύνθεση των πληροφοριών του σχολικού βιβλίου και των παραθεμάτων δεν είχε σημαντικές δυσκολίες.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης