Να αποφύγουν έναν κομματικό Αρμαγεδδώνα προσπαθούν στη ΝΔ. Η τυχόν υποψηφιότητα πολλών στελεχών θα φέρει μεγαλύτερη εσωκομματική γκρίνια, καθώς θα αναδείξει τις διάφορες ιδεολογικές και πολιτικές κατευθύνσεις που υπάρχουν στη γαλάζια παράταξη.

Η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook φέρεται να έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο καραμανλικό περιβάλλονΕίναι δεδομένο λοιπόν ότι δεν χωρούν πολλοί μνηστήρες της ηγεσίας. Οι καυτές εξελίξεις θα δρομολογηθούν από τη Δευτέρα που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή «κλείδωσε» την απόφασή του. Οι εκτιμήσεις που μεταφέρονται από στελέχη του κόμματος είναι ότι τελικά θα διεκδικήσει την προεδρία, παραμένοντας φαβορί καθώς έχει την στήριξη του καραμανλικών στελεχών αλλά και της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα

Η υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook φέρεται να έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στο καραμανλικό περιβάλλον που θέλει να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ΝΔ να έχει πρόεδρο εξωκοινοβουλευτικό.

Υπάρχει, όμως και συνταγματικό κώλυμα καθώς ο κ. Τζιτζικώστας λόγω της αυτοδιοικητικής ιδιότητάς του δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής έως το 2019. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος δεν θα μπορεί να εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, αποδυναμώνοντας την επιδιωκόμενη ισχυρή παρουσία της κατά την πιο κρίσιμη μεταπολιτευτική περίοδο για την πορεία της χώρας.

Μετρούν λοιπόν ήδη δύο επίσημες υποψηφιότητες, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα και μία που αναμένεται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο Νίκος Δένδιας έχει ξεκαθαρίσει ότι θα σταθεί στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αν διεκδικήσει την προεδρία. Ανάλογη στάση τηρεί και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σε θέση αναμονής παραμένουν ο Μάκης Βορίδης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ «παρών» στη διεκδίκηση της προεδρίας έχει δηλώσει και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Η μάχη των γαλάζιων δελφίνων, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015, 18:01

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης