Πανελλαδικές: Τα θέματα και οι απαντήσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 07:38


Ξεκίνησε σήμερα ο μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων για 105.000 υποψηφίους, οι οποίοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (44.200 στα πανεπιστήμια και 24.145 στα ΤΕΙ). Οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι φιλόλογοι χαρακτήρισαν επίκαιρο και κατανοητό το σημερινό θέμα των εξετάσεων, που είχε ως κεντρικό ζήτημα την πολιτιστική κληρονομιά και τους τρόπους αξιοποίησής της.

Το zougla.gr, σε συνεργασία με το φροντιστήριο «Στόχος», σας παρουσιάζει τις απαντήσεις των θεμάτων.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις στο εξεταζόμενο μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα»

Χρήσιμες οδηγίες

Η διαδικασία ολοκληρώνεται την Τρίτη 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από τις 15 έως και τις 26 Ιουνίου. Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ξεκινούν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr αλλά και στην ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Μετά τις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα προσέλθουν στα κατά τόπους λύκεια για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό τους δελτίο. Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

Δείτε φωτογραφίες από το 46ο Λύκειο Αθηνών (Χαριλάου Τρικούπη)...
-----------------------------------------
Το zougla.gr βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων και σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Στόχος» και «Θεσμός» καθ’ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων, έγκυρα και έγκαιρα, θα σας παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις τους.

Από σήμερα και μέχρι το τέλος των εξετάσεων...

Πατήστε εδώ για να δείτε το πρόγραμμα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβουλές για τις Πανελλαδικές

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 14:03