Οικονομολόγος, με σπουδές σε πανεπιστήμια της Αμερικής και πολυετή εργασία στην Παγκόσμια Τράπεζα, η Έλενα Παναρίτη, είπε το «ναι» για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ μετά από πίεση, αλλά και από προσωπικό τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος, Γιώργο Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή είχε απορρίψει την πρόταση και στα τηλεφωνήματα που της έγιναν από το Γιάννη Ραγκούση και στη συνέχεια από το Νίκο Αθανασάκη απάντησε αρνητικά, αφού το μόνο που δεν σκεφτόταν ήταν η Ελλάδα. Στην Αμερική είχε τη σειρά της… Για λόγους ευγένειας λοιπόν είπε ότι, αν ήθελαν οι άνθρωποι στο κόμμα, μπορούσαν να τη βάλουν στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου. Η παρέμβαση Παπανδρέου όμως ήταν καταλυτική, με αποτέλεσμα η καθηγήτρια να αλλάξει βιολί και να δεχτεί τη δεύτερη θέση στο Επικρατείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι άνθρωπος ήπιων τόνων, δημιουργική και μοναδικά παραγωγική. Δεν της αρέσουν τα πολλά-πολλά, ούτε οι φωνές και οι πολιτικοί καβγάδες. Πιστεύω πως μόλις μπει στη Βουλή, και δει τα πράγματα πώς έχουν και πώς λειτουργούν στην Ελλάδα, θα φύγει… νύχτα», είπε για την Έλενα Παναρίτη ένας στενός της συγγενής.

Μπήκες μόνη σου στη μαύρη λίστα, νύχτα έρχεσαι και φεύγεις νύχτα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης