Συγκεντρώθηκαν στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Θα ’ταν, δε θα ’ταν 70 άτομα, αφού το Διοικητικό τους Συμβούλιο έδειξε να μη συμφωνεί με την απεργία τους. «Να κάνετε απεργία, αλλά να μην παρεκτραπείτε» φέρεται να είπε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, σε όσους θέλησαν να σηκώσουν τη σημαία του αγώνα.

«Και τώρα που δεν είμαστε όλοι, εμένα μπορεί και να με απολύσουν;» ρώτησε μια εκ των καθαριστριών, που βγήκε με το ξεσκονόπανο στο προαύλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάνε να μας επιβάλουν την τρομοκρατία, μη φοβάσαι, βρε χαζή, φτάνουν οι εκπτώσεις στα δικαιώματά μας» της απάντησε η ξανθιά αλλά τσαούσα (έδειχνε να μη μασάει) συναδέλφισσά της.

Εκείνη τη στιγμή έτυχε να περνάει από δίπλα τους ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων της Βουλής, ο οποίος, μόλις έγινε αντιληπτός απ’ τους απεργούς, άκουσε τα εξ αμάξης.

«Κύριε Θώδα, πού πάτε; Πάτε για δουλειά, δεν θα έρθετε εδώ με μας; Τώρα όμως δεν απεργείς, καθίκι! Ό,τι ήταν να πάρεις το πήρες, τώρα γιατί να απεργήσεις;» φώναζε γεμάτη εκνευρισμό στον πρώην πρόεδρο μια εργαζόμενη του Κοινοβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δε νυν «πράσινος» πρόεδρος των εργαζομένων, Παναγιώτης Πολίτης, έκοβε βόλτες στους διαδρόμους της Βουλής.

Οι δύο πρόεδροι προτίμησαν να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων που πήγαν στο πόστο τους.

Διαίρει και βασίλευε, για να ζουν αυτοί καλά και οι καθαρίστριες με τους υπόλοιπους των 1.200 ευρώ… χειρότερα!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης