Την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Ελλάδα μετά την κρίση» έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας.

Η αίθουσα, πανέμορφη από τη λάμψη των ακριβών πολυελαίων και της ακριβής  διακόσμησης, έδινε μαζί με τους πεντακόσιους προσκεκλημένους άλλη χάρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φτηνοί όμως στ’ αλεύρι και ακριβοί στα πίτουρα, αφού ούτε μπουκάλι νερό δεν είχε προβλεφθεί για  τους επισκέπτες, οι οποίοι, αν και κοράκιασαν, χειροκρότησαν την ομιλία του πρώην τσάρου της Οικονομίας.

Μπουφές δεν υπήρχε, καθώς διανύουμε περίοδο οικονομικής λιτότητας και περιστολής των δαπανών. Ο υπουργός πρώτος έδωσε το στίγμα. Κάτι καραμελίτσες στο τραπέζι των ομιλητών «δεινοπάθησαν» στα σαγόνια του κυρίου Αλογοσκούφη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με είκοσι λεπτά καθυστέρηση, μήπως και ξεστρατίσει κανένας ακόμη υπουργός και εμφανιστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κοντράστ εικόνας: Πριν από λίγο καιρό, οπουδήποτε κι αν μιλούσε ο τότε τσάρος της ελληνικής οικονομίας, δεν έβρισκες πρώτο τραπέζι πίστα, ακόμη κι αν είχες κλείσει πόστο βδομάδες πριν.

Τώρα, μόλις δύο εν ενεργεία υφυπουργοί, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης (υφυπουργός Εξωτερικών) και ο Νικόλαος Λέγκας (υφυπουργός Οικονομίας) έδωσαν το παρών. Από την παλιά καλή ομάδα του υπουργείου Οικονομικών έλλειπαν ο Αντώνης Μπέζας και ο Γιάννης Παπαθανασίου. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ήταν λογικό να παρευρίσκεται, αφού ήταν εισηγητής.

Ο Χρήστος Φώλιας και ο Σάββας Τσιτουρίδης  ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην εκδήλωση.

Η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου, ο βουλευτής Κώστας Αγοραστός, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Αλέξανδρος Παρίσης συνέθεταν το σκηνικό των μετρημένων στα δάκτυλα υψηλόβαθμων στελεχών της Ν.Δ.

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης είπε πως κάποιοι έσπευσαν να τον παρερμηνεύσουν, και πως στο βιβλίο του δεν αφήνει  καμία αιχμή για τον Πρωθυπουργό. «Το βιβλίο είναι βιβλίο πολιτικής οικονομίας, και δεν είναι βιβλίο πολιτικού κουτσομπολιού», είπε ο τέως υπουργός Οικονομίας.

«Είναι βιβλίο, του οποίου προνομιακός αναγνώστης θα έπρεπε να είναι ο Κώστας Καραμανλής», διευκρίνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, βγάζοντας προφανώς και τον Γιώργο Αλογοσκούφη από το αδιέξοδο για όσα θα ήθελε, αλλά δεν μπόρεσε, να πει δημοσίως.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είπε  ότι οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να φοβούνται το πολιτικό κόστος στις αποφάσεις τους για το καλό του συνόλου. Κι αφού όρθωσε το ανάστημά του, έστειλε μήνυμα (δεν ήταν της παρούσης – στη ζωή όμως όλα είναι σχετικά) στους βενζινοπώλες, λέγοντάς τους πως τον πισινό τους (ποπό) να χτυπάνε κάτω, αυτή τη φορά θα βάλουν ταμειακή μηχανή!

Ο Γιώργος Αλογοσκούφης με χαμόγελο υπέγραφε τα βιβλία του.

Τιμής ένεκεν, πόνημα στους δύσκολους καιρούς δεν επιτρέπεται. Πόσο μάλλον όταν ο εκδοτικός οίκος αποφασίζει να εισπράξει subito (ατάκα κι επιτόπου, δηλαδή), όπως έκανε και ο συγγραφέας που έσπευσε, μετά την αποτυχία των ευρωεκλογών, να γράψει για την «Ελλάδα μετά την κρίση».

Όλα επί τη εμφανίσει…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης