ΠΚ

Μείζον ζήτημα αξιοπιστίας ,σοβαρότητας ,αντικειμενικότητας και αποτελεσματικότητας προκύπτει από την ανόητη έως και εξωφρενικά επιπόλαιη ανάρτηση της Συμβούλου του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Nathalie Tocci με ένα κείμενο που δεν αντέχει σχολιασμού αντιμετώπισε την κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο  με ανόητα εκφρασμένο και λανθασμένα εφαρμοσμένο φεμινιστικό σύνθημα . Ούτε λίγο ή πολύ υποβίβασε την ελληνοτουρκική κρίση σε “μάτσο” συμπεριφορές της Ελλάδας και της Τουρκίας ωσάν να πρόκειται για οικογενειακό καυγαδάκι σε κάποιο διαμέρισμα λαϊκής συνοικίας της Νάπολης. Απαράδεκτα πράγματα όταν συμβαίνουν σε αυτό το επίπεδο του κέντρου λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών.

Κατά τη διάρκεια του καθιερωμένου  briefing στην έδρα της Κομισιόν, δημοσιογράφος ζήτησε να ενημερωθεί από τον Peter Stano, αρμόδιο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα εξωτερικών υποθέσεων, εάν ο ΥΕ/EE, Josep Borrell, συμφωνεί με την άποψη που εξέφρασε η ειδική σύμβουλός του, Νathalie Tocci, ότι οι ελληνοτουρκικές εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο είναι “macho πολιτική” και από τις δύο πλευρές, όταν η Ελλάδα βλέπει να αμφισβητούνται τα κυριαρχικά της δικαιώματα και η κυριαρχία της από την Τουρκία σε καθημερινή βάση τον τελευταίο μήνα.           

Ο Peter Stano έδωσε την ακόλουθη απάντηση: “Οι απόψεις και οι θέσεις του ΥΕ/ΕΕ διαμορφώνονται στο πλαίσιο των συζητήσεων με τα κράτη-μέλη. Η κυρία Tocci δε διαμορφώνει πολιτική στην ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος του ΥΕ/ΕΕ, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων της, και οι παρατηρήσεις της, που μόλις αναφέρατε, έγιναν με την προσωπική της ιδιότητα και δεν αντανακλούν τις απόψεις της ΕΕ, ούτε απηχούν τις θέσεις και τις απόψεις του κ. Borrell”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακριβής ανάρτηση της Τocci στο Twitter είχε ως εξής :  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης