Ο υπουργός Εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας με εξαιρετικά πολιτισμένο τρόπο ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην αναπαράγει με κάθε ευκαιρία στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις το σκληρό video του μακελειού στα δύο τεμένη.

Ο Νεοζηλανδός υπουργός προφανώς γνώριζε πως το video αυτό προβάλλεται σε γιγαντοοθόνες και σε συνεχή ροή σε κάθε δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν τα τελευταία 24ωρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πολιτικά ορθό και πολιτισμικά επιβεβλημένο αίτημα του επικεφαλής της νεοζηλανδικής διπλωματίας ο Ταγίπ Ερντογάν απάντησε με τον γνωστό τρόπο που γνωρίζει, εκστομίζοντας με παραληρηματικό τρόπο δέσμη απειλών κατά της Νέας Ζηλανδίας. Είπε χαρακτηριστικά: «Θέλω να πληροφορήσω τους Νεοζηλανδούς πως αν δεν ζητήσουν αυτοί λογαριασμό από τον δράστη, θα τον ζητήσουμε εμείς και ξέρουμε να ζητάμε λογαριασμό. Το δίκαιο της Νέας Ζηλανδίας προβλέπει ανώτατη ποινή κάθειρξης 15 ετών για τέτοια εγκλήματα. Δηλαδή αυτός σκότωσε 50 μουσουλμάνους και εσείς θα τον καταδικάσετε μόνο σε 15 χρόνια φυλακή;».

Ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ξεκαθάρισε με ποιον τρόπο η Τουρκία θα ζητήσει λογαριασμό, αν δηλαδή απειλεί με τη λήψη διπλωματικών αντιμέτρων κατά της Νέας Ζηλανδίας, αν θα αποστείλει κομάντο εκτελεστών για να σκοτώσουν τον δράστη ή εάν η Τουρκία θα επιχειρήσει απόβαση στη Νέα Ζηλανδία. Είναι προφανές για τους αναλυτές πως στην προεκλογική Τουρκία το γελοίο ξεπερνά κάθε όριο.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης