Έφυγε χωρίς να κοιτάξει πίσω του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και παραλίγο να πάρει μαζί του και τον υπουργό Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο, στον οποίο έδωσαν τελικά οξυγόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την υπερψήφιση σχεδόν όλων των άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

Τα αίματα στην Ολομέλεια άναψαν λίγο πριν από την ονομαστική ψηφοφορία και με την επιμονή του Ανδρέα Λοβέρδου να μην αποσύρει τη διάταξη για τα φαρμακεία, παρά τις προτροπές τόσο του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου όσο και του Απόστολου Κακλαμάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι κρίμα να αφήσουμε το θέμα εκκρεμές…» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, χωρίς προφανώς να φανταστεί τι θα επακολουθούσε. Δεκάδες βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταψήφισαν το άρθρο 29, αλλά και άλλες διατάξεις, και όλοι έψαχναν για δύο ώρες να δουν αν τελικά πέρασε ή όχι η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλησε κι εκείνος να κάνει κάποιες αλλαγές, όχι στο παρά αλλά στο και πέντε, κι ενώ είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας. Δευτερόλεπτα νωρίτερα ζήτησε να πάρει τον λόγο (ποιος ξέρει τι θα ’θελε να πει) και ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής τού έκοψε τον βήχα, βλέποντας και τις σφοδρές αντιδράσεις όλων των βουλευτών.

Για μία ώρα είχε χαθεί ο έλεγχος και η μπάλα. Τελικά ο Βενιζέλος κατέθεσε κάποιες αλλαγές, επιδεινώνοντας με τη σειρά του την κατάσταση. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος όπου φύγει-φύγει, χωρίς καν να μπει στον κόπο να καληνυχτίσει τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, που καθόταν ακριβώς δίπλα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι αν η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός δεν είχαν βάλει πλάτη, το πολυνομοσχέδιο και τα «σας παρακαλώ, δεν σας καλώ, παρακαλώ να τα ψηφίσετε» των προηγούμενων ημερών του Βενιζέλου θα πήγαιναν στον κάλαθο των αχρήστων.

Άλλοι λένε πως ο Βενιζέλος έτριβε τα χέρια του με το πάθημα Λοβέρδου κι άλλοι μαρτυρούν ότι ήταν και ο ίδιος πολύ εκνευρισμένος, αφού είδε μέχρι και συντρόφους-πρώην υπουργούς να καταψηφίζουν. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. πάντα υπήρχε ένας δυϊσμός, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα, αλλάζουμε ή βουλιάζουμε, και το είμαστε για γέλια ή για κλάματα.

Κρίμα που δεν πέρασε η τρόικα χθες το βράδυ από τη Βουλή. Θα έβλεπαν τι σκορποχώρι ήταν η Ολομέλεια, θα έβαζαν τα χέρια στο κεφάλι και θα έκοβαν πέρα.

Κι εμείς (ο λαός) θα είχαμε σωθεί κατά λάθος. Γιατί με όλους αυτούς που έχουμε μπλέξει, ήρωες μόνο κατά λάθος μπορούμε να γίνουμε.

Κώστα Ρίκα, ρι κο κο, έλα Γιώργο μας εδώ!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης