Άνοιξε την πόρτα του γραφείου του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ως καλός οικοδεσπότης, υποδέχτηκε χαμογελώντας το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και μέχρι χθες «αντιπαθή» για την Κουμουνδούρου, Γιάννη Στουρνάρα.

Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια, λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά ο καιρός αυτή τη φορά έφερε τον πρώην «τσάρο της οικονομίας» στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καλημέρα σας, πως είστε; Περάστε. Βλέπω και μεγάλο ενδιαφέρον από τα Μέσα Ενημέρωσης» είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο Γιάννη Στουρνάρα ενώ οι δημοσιογράφοι και οι εικονολήπτες – ηχολήπτες έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον για το ενσταντανέ ή την ατάκα.

«Ναι, ναι… πράγματι. Μπορούν να περάσουν μέσα και οι συνεργάτες μου ;» ρώτησε ο Γιάννης Στουρνάρας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποσπώντας την κατάφασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βάθος της αίθουσας σε έναν μεγάλο καναπέ είχε καθίσει αναπαυτικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος δεν έδειχνε και κατενθουσιασμένος με το όλο σκηνικό. Στο μεγάλο τραπέζι κάθονταν ήδη οι αρμόδιοι για οικονομικά θέματα του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Παιδιά, αν θέλετε λίγο στην άκρη, παρακαλώ, να περάσουν οι συνεργάτες του κυρίου Στουρνάρα» είπε με ευγένεια ο κύριος Τσίπρας καλώντας τους κοντά του.

«Ελάτε κυρία Ζάκα. Έμαθα από τον κύριο Στουρνάρα ότι είμαστε και κοντοχωριανοί. Από τα Γιάννενα είσαστε;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Από το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας» απάντησε η συνεργάτιδα του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Σας βλέπω μια χαρά, καλύτερα μου φαίνεστε τώρα…» είπε με χαμόγελο ο Αλέξης Τσίπρας στο Γιάννη Στουρνάρα.

«Ε, ναι, είμαι πιο χαλαρός. Κοιμάμαι και περισσότερο» απάντησε εκείνος.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μας κάλεσαν να αδειάσουμε την αίθουσα. Ο εσπρέσσο ήταν ήδη έτοιμος. Μετά θα ακολουθήσει το κύριο Μενού: Τράπεζες, στρες τεστ και… φτώχεια καταραμένη.

Α, βρε Λαφαζάνη, τι τραβάς; Πόσες πλατφόρμες να στήσεις;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης