Δ.Κ.

Το καμπανάκι του κινδύνου χτύπησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο καθηγητής καρδιολογίας και Βουλευτής Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος με αφορμή το ν/σ για τα καπνικά προϊόντα αλλά και τον αντικαπνιστικό νόμο έδωσε στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού υγείας που σοκάρουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι καπνιστές έχουν δέκα χρόνια λιγότερα ζωής από τους μη καπνιστές ενώ η επιδημία που αφορά στα προϊόντα καπνού είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον κόσμο. Κάθε χρόνο 8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν εξαιτίας του καπνίσματος, δηλαδή 7  εκατομμύρια από την άμεση χρήση καπνού και 1,2 από το παθητικό κάπνισμα. Ο καπνός μένει για πέντε ώρες στην ατμόσφαιρα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο καθηγητής καρδιολογίας.

Μίλησε και για τις έγκυες καπνίστριες, οι οποίες έχουν περισσότερες πιθανότητες να φέρουν στον κόσμο έμβρυα με γεννητικές μεταλάξεις. Όλοι πάντως θεώρησαν πως το πλαίσιο του νόμου πρέπει να αυστηροποιηθεί και να εφαρμοστεί χωρίς καμία πια αναβολή ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος.

«Να ελέγξουμε όχι μόνο τους χώρους αλλά και τις καπνοβιομηχανίες που βρίσκουν τρόπο να διαφημιστούν χωρίς τον κίνδυνο προστίμων» είπε ο πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης