Στις μπάρες κόλλησαν τα κόμματα απόψε την ώρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις αστικές συγκοινωνίες αλλά και την «περίφημη» τροπολογία που ποινικοποιεί την άρνηση πληρωμής εισιτηρίου και αντίτιμου διοδίων.

«Η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει το νομοσχέδιο μόνο αν αποσυρθεί από την τροπολογία, η πρόβλεψη για ποινή φυλάκισης» διευκρίνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Τασούλας, ο οποίος είπε ακόμη ότι με τέτοιες απειλές το μέτρο δεν πρόκειται ποτέ να αποδώσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήρωες θα τους κάνετε και φυλακή κανένας δεν πρόκειται να πάει» συμπλήρωσε ο Κώστας Τασούλας.
«Να κάνετε το εισιτήριο πταίσμα και το άλλο απλή παράβαση του Κ.Ο.Κ.. Όχι τρεις μήνες φυλακή για τους ‘’δεν πληρώνω, δεν πληρώνω’’» είπε παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης.
Η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν βράζει, σκάει, εκρήγνυται. Όσοι είδαν απόψε την Τόνια Αντωνίου (ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Νίκος Σαλαγιάννης, κ.ά.) καταλαβαίνουν τι εννοούμε.

Έβριζε με αγοραίες εκφράσεις κάποιους συναδέλφους της, που έσπευσαν να πάρουν γραμμή από το κόμμα.

Μα… μα… μαλακά, γιατί χάσαμε πια τη… μπάρα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον υπουργό Υποδομών, Δημήτρη Ρέππα, μέχρι να μας αναλύσει το σύστημα των εθνικών δρόμων, τη σύμπραξη του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τη μαύρη τρύπα αλλά και την μικρή – όπως τόνισε – αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, χάσαμε τον… μπούσουλα.

«Τα έργα μπορούν να γίνουν με δύο τρόπους: ως δημόσια έργα με κρατική χρηματοδότηση ή μέσω παραχώρησης σε ΣΔΙΤ. Τα διόδια λοιπόν είναι στοιχείο χρηματοοικονομικού σχήματος, που θα κάνει τα έργα» είπε ο κύριος Ρέππας.

«Πυκνά και ακριβά είναι τα διόδια από τις συμβάσεις του 2007. Το δημόσιο θα πληρώσει τις ρήτρες και να φύγουν οι Τράπεζες θα τα χάσουμε όλα» συμπλήρωσε ο υπουργός στέλνοντας το μήνυμα που δεν είναι άλλο απ’ το «πληρώστε, πληρώστε» για να μη την… πληρώσουμε!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης