Λάμπρος Παναγιώτου

Κυβέρνηση για κλάματα και Βουλευτές για γέλια. Είναι το συμπέρασμα που βγαίνει αυτό το Σαββατοκύριακο,λίγες μέρες πριν από γέννηση του Θεανθρώπου, στο «Ναό της Δημοκρατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση έφεραν προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα σε μια Βουλή, όπου περνάς ξεβράκωτος και δεν σε βλέπει κανένας. Σε μια Βουλή σιωπηλή, έρημη και ξεχασμένη. Μόνο οι εισηγητές και κάποιοι Βουλευτές είναι εδώ αλλά και η ασφάλεια του Κοινοβουλίου για να συζητήσουν ένα νομοσχέδιο που βάζει οριστικά ταφόπλακα στα όνειρα του Έλληνα.

Κι εκεί που ο Έλληνας πάλευε να βάλει το κεφάλι του κάτω από μία κεραμίδα, αυτό το Σαββατοκύριακο θα του ’ρθει η κεραμίδα στο κεφάλι.

Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών δεν τους έκανε καν τη χάρη να είναι για κάποιες ώρες εδώ. Προέχουν τα συμβόλαια και οι κουβέντες με τους δανειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μεράκι το έχω μια φορά να μιλάω και να είναι ο Υπουργός εδώ. Πως τα καταφέρνει πάντα όταν εγώ είμαι στο βήμα εκείνος να απουσιάζει δεν μπορώ να το καταλάβω »είπε με παράπονο ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος.

Όχι, δεν είναι αυτό για γέλια, αλλά το επόμενο ενσταντανέ.

«Θα ψηφίσω το νομοσχέδιο με κρύα καρδιά. Και θα το ψηφίσω γιατί η πολιτική συγκυρία είναι τέτοια, ώστε κι ένα μικρό πλήγμα ,θα ήταν πλήγμα στον Αντώνη Σαμαρά και τη χώρα» διευκρίνισε ο Αργύρης Ντινόπουλος λίγο πριν ξεκινήσει να μιλάει για την απουσία του Στουρνάρα αλλά και για τις αδικίες του νομοσχεδίου.

«Να λάβετε υπ’ όψιν τη σιωπηλή οργή μιας μεσαίας τάξης, η οποία εξάντλησε τη φοροδοτική της ικανότητα. Πριν από λίγο ήρθα από μια Έκθεση Βιβλίου όπου οι Αθηναίοι πήγαν να πάρουν ένα βιβλίο με ένα Ευρώ για να διαβάσουν τα Χριστούγεννα. Και κει με πλησίασε ένας πολίτης και μου λέει: «δεν μπορώ να το φανταστώ αυτό το σενάριο…». Και έχει δίκιο γιατί όπως απαξιώνεται την ακίνητη περιουσία δεν θα πωλούνται σπίτια ή διαμερίσματα αλλά ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα. Εντάξει, αυτό έχει και μία δόση υπερβολής» συμπλήρωσε ο Αργύρης Ντινόπουλος ,επισημαίνοντας παράλληλα πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι σαφώς πιο βελτιωμένο από το προηγούμενο.

Επιπροσθέτως, σε αυτό το τόσο σημαντικό νομοσχέδιο ο Γιάννης Στουρνάρας φρόντισε να φέρει και μια ντουζίνα διατάξεις της τελευταίας στιγμής ,τα γνωστά ρουσφέτια και διευκολύνσεις σε συναδέλφους και γνωστούς.

Σαββατοκύριακα της…ντροπής.

«Μήπως μπερδεύομαι τις μονοκατοικίες με τις βίλες; Μία μονοκατοικία με έναν δύο ορόφους δεν είναι βίλα, κύριε Υπουργέ!» σχολίασε ένας ακόμη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός, Γιώργος Βλάχος.

Το ρόλο σας μπερδέψατε και τα… νομοσχέδιά σας. Νύχτα τα φέρνετε, νύχτα τα ψηφίζετε και νύχτα τα κλαίτε.

Καληνύχτα….

Διαβάστε επίσης Θετικές οι αγορεύσεις βουλευτών της συμπολίτευσης για τον ΕΝΦΙΑ, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013, 18:23

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης