Σφυρίδα και γαρίδες θα περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί απόψε, στις 19.30, προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η γραβάτα δεν θα είναι απαραίτητη, ενώ λόγω της απουσίας της Μισέλ Ομπάμα στο δείπνο δεν θα παραβρίσκονται ούτε η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα ούτε η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Εκτός λίστας έμειναν και οι πολιτικοί αρχηγοί της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μενού του επίσημου δείπνου καταρτίστηκε έπειτα από ερώτηση μέσω μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, σχετικά με το αν υπάρχουν κάποια φαγητά που δεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος. Η απάντηση ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα τα τρώει όλα…

Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, ο οποίος ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά βοηθάει εθελοντικά στο Προεδρικό σε ειδικές περιστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης