Π.Κ.

Κάτι δεν πάει καλά, μα καθόλου καλά στην Βασιλίσσης Σοφίας. Μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι περί δύο ελλήνων που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο επικράτησε πλήρης σύγχυση στο ΥΠΕΞ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίσημο ΑΠΕ-ΜΠΕ έσπευσε να «καλύψει» το κενό ενημέρωσης επικαλούμενο διπλωματικές πηγές του Λονδίνου. Σύμφωνα με αυτές δεν υπήρξαν έλληνες πολίτες που νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας. Τελικά έγινε γνωστό πολύ αργότερα ωστόσο, πώς ένα ζευγάρι από την Ελλάδα παρουσιάστηκε στα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου του Λονδίνου με προφανώς ελαφρά τραύματα, κατεγράφη το περιστατικό (αλλιώς πως το γνώριζε η Τερέζα Μέι) και στην συνέχεια μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε. Αυτά επιτάσσει η απλή λογική.

Όμως λίγο νωρίτερα ο υπουργός εξωτερικών αναφέρθηκε στους δύο αυτούς ανθρώπους ελληνικής καταγωγής οι οποίοι κατά τον υπουργό «τραυματίστηκαν στην βομβιστική ενέργεια του Λονδίνου». Επί λέξει. Τώρα ή ο υπουργός ήταν καταβεβλημένος ιδιαίτερα λόγω φόρτου εργασίας ή το ΑΠΕ-ΜΠΕ «επεξεργάστηκε» την δήλωση του κ.Κοτζιά.

Διότι το μόνο σίγουρο σε αυτήν την τραγωδία που αντιμετώπισε η Μεγάλη Βρετανία είναι ότι δεν υπήρξε καμία «βομβιστική ενέργεια». Λίγο παραπάνω προσοχή δεν βλάπτει. Αντιθέτως. Λίγο μικρότερη επιπολαιότητα επίσης δεν βλάπτει. Λίγο περισσότερη σοβαρότητα μάλλον είναι αναγκαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης