Οι πολιτικές σκοπιμότητες για άλλη μια φορά λειτουργούν σαν προπέτασμα καπνού για έναν τομέα εθνικής σημασίας όπως οι Μεταφορές και Υποδομές της χώρας, όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδίδονται εύσημα στην Ελλάδα για την θητεία Σπίρτζη, ενώ στο εσωτερικό της χώρας αμφισβητείται.    

Πιο συγκεκριμένα, για επιτυχία της Ελλάδας στον τομέα των μεταφορών και υποδομών έκανε λόγο ο Μάθιου Γκρος, Συντονιστής του Διαδρόμου Ανατολής/Ανατολικής Μεσόγειου των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απαντώντας σε ερώτηση της Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Κουντουρά. Μάλιστα έφερε την Ελλάδα ως  παράδειγμα καλής και αποτελεσματικής διαχείρισης προγραμμάτων στον τομέα των μεταφορών, έχοντας απορροφήσει το 100% των ευρωπαϊκών κονδυλίων επί υπουργίας Σπίρτζη. Ιδιαίτερη μνεία έγινε από την πλευρά της κ. Κουντουρά στην εκπόνηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Μεταφορών με ορίζοντα το 2037!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ωστόσο, στο εσωτερικό της χώρας η κυβέρνηση κατηγορεί την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών ότι δεν είχε κάνει προγραμματισμό νέων έργων που έχει ανάγκη η χώρα και αναλώθηκε μόνο στο να τελειώσει -πράγμα που κατάφερε- μόνο τα έργα που είχαν ξεκινήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης