Δ.Κ

Τη δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά δεν ζήτησαν να έχουν στο ειδικό σχολείο Βόνιτσας παρά μόνο μια ή έναν εκπαιδευτικό που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του σχολείου. Το αλαλούμ που επικράτησε στη συνέχεια  έφερε στο φως ο Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Νικόλας Παπαναστάσης ενώ τα γεγονότα παρέθεσε  η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν στις 14 του Οκτώβρη όταν η αναπληρώτρια ειδικής αγωγής ζήτησε και ως δικαιούτο έλαβε αναρρωτική άδεια λόγω επαπειλούμενης κύησης. Και για να μην μείνουν τα παιδιά χωρίς δασκάλα, στις 16 του Οκτώβρη η Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας τοποθέτησε εκεί δασκάλα ειδικής αγωγής η οποία ανέλαβε υπηρεσία, όμως έκανε χρήση του δικαιώματος ανατροφής τέκνων και αποχώρησε.

Στις 6 του Νοέμβρη με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μετακινήθηκε προσωρινά μόνιμος εκπαιδευτικός αλλά την ίδια μέρα ο εκπαιδευτικός αιτήθηκε αναρρωτική άδεια και δεν ανέλαβε υπηρεσία.

Στις 15 Νοέμβρη μετακινήθηκε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόνιτσας αναπληρώτρια δασκάλα ειδικής αγωγής από το τμήμα ένταξης σχολικής μονάδας για να διδάξει στο σχολείο αυτό και να καλύψει την ανάγκη με νέα πρόσληψη από το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και για να καλυφθεί και αυτή η ανάγκη η οποία προέκυψε στο τμήμα ένταξης με την τελευταία φάση προσλήψεων προσελήφθη νέος αναπληρωτής στις 27 Ιανουαρίου 2020, ο οποίος ανέλαβε υπηρεσία στην εν λόγω σχολική μονάδα έτσι ώστε η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός να μπορεί να επιστρέψει στην αρχική της θέση.

Δεν άκουσα, πως είπατε, ορίστε;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης