Έναν δυνατό αντίπαλο θα έχει απέναντί του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ο νυν δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μώραλης, καθώς ο γνωστός Πειραιώτης, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μπελαβίλας, αποδέχτηκε την πρόταση υποψηφιότητας που του έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μία εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο διακεκριμένος πολεοδόμος, στέλεχος της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος», από τα ιδρυτικά μέλη (1998) μαζί με τον Θοδωρή Δρίτσα της δημοτικής παράταξης το «Λιμάνι της Αγωνίας», που γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι, γιος του πολιτικού μηχανικού και αντάρτη του ΕΛΑΣ Γιώργη Μπελαβίλα, μιλώντας χθες στην «Εφ. Συν.» επιβεβαίωσε την αποδοχή της πρότασης που του έγινε και εξήγησε τον λόγο που είπε το μεγάλο «ναι»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρόβλημα στον Πειραιά υπάρχει, είναι μεγάλο και έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Βαγγέλης Μαρινάκης. Το όνομα που όλοι ψιθυρίζουν και κανείς δεν τολμά να ξεστομίσει. Το όνομα που τρέμουν παράγοντες της πόλης. Με αυτό το πρόβλημα πρέπει να ξεμπλέξουμε. Αυτός είναι ο λόγος που στρατεύομαι ξανά στον τόπο όπου γεννήθηκα, όπου μεγάλωσα και μεγαλώνουν τα παιδιά μου. Μέσα στην εβδομάδα θα συνεδριάσουν τα συλλογικά μας πολιτικά και αυτοδιοικητικά όργανα. Αν επικυρώσουν την πρόταση, που ήλθε από πολλές μεριές, θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά».

Τόσο η δήλωσή του στην «Εφ. Συν.» όσο και η χθεσινή ανάρτησή του στο Faceboοk, με την οποία απαντούσε σε δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» με τίτλο «Θρίλερ με την υποψηφιότητα του Νίκου Μπελαβίλα», δείχνουν ξεκάθαρα προς τα πού και πώς θα κινηθεί η προεκλογική εκστρατεία του καθηγητή.

Το μήνυμα που θα θελήσει προφανώς να περάσει θα είναι σε ευρύτερο πολιτικό επίπεδο, θα έχει να κάνει με την παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Πειραιά, αλλά και γενικότερα με το φαινόμενο των «ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστική η ανάρτησή του στο Facebook:

«Παρακαλώ ενημερώστε τον κύριο Βαγγέλη Μαρινάκη ότι το fake “θρίλερ” για εμάς έληξε χθες το βράδυ με ένα ωραίο γλέντι αγαπημένων συντρόφων στον Προφήτη Ηλία. Τώρα αρχίζει το αληθινό θρίλερ για τον ίδιο. Στόχος σαφής και ξεκάθαρος: Να φύγει η ολιγαρχική γάγγραινα από τον Πειραιά, όχι μόνο γιατί απειλεί τον Πειραιά και τους ανθρώπους του, αλλά γιατί απειλεί να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα. Το φαινόμενο ολιγαρχών που αγοράζουν δήμους και κανάλια, πριν αγοράσουν την ίδια την εξουσία, απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης