Στην κόντρα που ξέσπασε με την Λιάνα Κανέλλη για τα υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία ο Υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος προσπάθησε επικαλούμενος την ορεινή καταγωγή του να αποδείξει πως και κείνος ξέρει από φτώχεια.

«Κύριε Πρόεδρε ,προσωπικά δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια ,δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό Σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό, με τους συμμαθητές μου. Δεν δέχομαι κυρία Κανέλλη, να μου κάνετε μάθημα εσείς, που δεν έχετε μεγαλώσει όπως μεγάλωσα εγώ, δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές » είπε ο Γιώργος Στύλιος και κάνοντας αυτό το φλας μπακ προσπάθησε σχεδόν γυμνός… επιχειρημάτων να διασχίσει τον Άραχθο ποταμό, αγνοώντας τους κινδύνους του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λιάνα Κανέλλη: Μονοτάξιο έβγαλα!

Γιώργος Στύλιος (υφυπουργός Παιδείας): Και δεν ήμουν ευνοημένος…

Λιάνα Κανέλλη: Μονοθέσιο έκανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιώργος Στύλιος: Σας αρέσει και σας εκφράζει η ένταση, κυρία Κανέλλη, όπου εσείς…

Λιάνα Κανέλλη: Ως μάθημα το είδατε. Θαυμάσια!

Γιώργος Στύλιος: Κυρία Κανέλλη, η ένταση…

Προεδρεύων (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ.

Λιάνα Κανέλλη: Από την ώρα που μου λέει ότι κάνω μάθημα για πολιτική θέση, αρνούμαι να ακούσω την απάντησή του.

Προεδρεύων: Αυτό είναι δικαίωμά σας. Οφείλετε όμως…

Λιάνα Κανέλλη: Μεγαλύτερη λαϊκίστικη απάντηση…

Προεδρεύων: Ο κύριος Υπουργός σας άκουσε .

Λιάνα Κανέλλη: Σας κόβω πολιτικά και ηθικά! Όταν μου απαντάτε ότι δεν δέχεστε μάθημα και φέρνετε το προσωπικό σας παράδειγμα για να μου απαντήσετε για τα παιδιά που λιποθυμάνε στην Ελλάδα, μεγαλύτερη λαϊκίστικη μεγαλοστομία από αυτή δεν υπάρχει!

Προεδρεύων: Κυρία Κανέλλη….

Λιάνα Κανέλλη: Να απαντήσετε μόνος σας, που θέλετε να μου κάνετε μάθημα μεγαλοστομίας, χρησιμοποιώντας την Άρτα και το χωριό σας για προεκλογικούς λόγους!

Προεδρεύων: Κυρία Κανέλλη, ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.

 Γιώργος Στύλιος: Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό. Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό.

Λιάνα Κανέλλη: Παρακαλώ;

Γιώργος Στύλιος: Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας βαθμολογία η προσωπική.

Λιάνα Κανέλλη: Κύριε Πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε μετά από αυτό ή όχι;

Γιώργος Στύλιος: Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε, αλλά η προσωπική, η δική σας δεν με ενδιαφέρει και δεν με απασχολεί καθόλου. Λένε, κύριε Πρόεδρε, πως όταν λες τα μισά λόγια, δεν λες την αλήθεια και λες ψέμματα. Εγώ μίλησα για προγράμματα…

Λιάνα Κανέλλη: Κύριε Πρόεδρε, εάν δεν τον επαναφέρετε, θα πάω κατευθείαν να διαμαρτυρηθώ στον Πρόεδρο της Βουλής!

Προεδρεύων: Για ποιο λόγο, κυρία Κανέλλη;

Λιάνα Κανέλλη: Για την έκφραση «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη;»! Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη. Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δε ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι!

Προεδρεύων: Σε αυτό έχετε…

Λιάνα Κανέλλη: Σα δεν ντρέπεσαι! Σαν δεν ντρέπεσαι και τα νιάτα του και το κόμμα σου!

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για τον βουλευτή Άρτας όταν η κυρία Κανέλλη τον αποκάλεσε δύο μάλιστα φορές Μαρία Αντουανέτα. Άκουσε και την έκφραση «κόπηκες στις εξετάσεις» και …ξέφυγε. Αλλά επιστροφή εκεί δεν υπάρχει, ο ποταμός έχει φουσκώσει και σε πάει πια όπου εκείνος θέλει. Μετά από λίγο ο υφυπουργός φώναξε τους δημοσιογράφους για δήλωση παραίτησης ώστε -λέει- να διευκολύνει την κυβέρνηση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης