Είναι γνωστό ιδιαίτερα εντός του θαυμαστού κόσμου του διαδικτύου πως η κλοπή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη. Μέχρις ενός σημείου θα μπορούσε να ήταν ακόμη και δικαιολογημένη. Πλην όμως, υπάρχουν και ορισμένα όρια τα οποία ξεπερνούν και τις όποιες ανοχές αλλά και τις όποιες μικρές ή μεγάλες αντοχές. Το να αντιγράφει κανείς τα ρεπορτάζ των ανταγωνιστών του χωρίς να αναφέρει πηγή και χωρίς να φιλοτιμείται να προβεί έστω σε μία διακριτική αναφορά ξεπερνά αυτά τα όρια.

Ο λόγος για έντυπα, δηλαδή εφημερίδες, αυτού του Σαββατοκύριακου, Παρασκευής συμπεριλαμβανομένης, καθώς όπως διαπιστώσαμε θα πρέπει η zougla.gr να έδωσε πολύ τροφή σε αυτούς τους αντιγραφείς και μάλιστα αφού πέρασαν και πολλά εικοσιτετράωρα από τα πλούσια πρωτοσέλιδά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι ανταγωνιστές κάνουν ό, τι μπορούν για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της διαρκούς αναμέτρησης. Όμως ρε παιδιά, δεν είπαμε κι έτσι. Δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε τέτοιου είδους ζητήματα, αλλά αυτή τη φορά το κακό παραέγινε για να το αφήσουμε ασχολίαστο. Σίγουρα ένα πολύ μεγάλο μέρος του δημοσιογραφικού υλικού κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπου ο καθένας έχει άμεση πρόσβαση. Αυτό δεν σημαίνει πως η αντιγραφή θα πρέπει να γίνεται εν είδει μιας απλής… φωτογραφίας. Ο καθένας ας βάλει λίγο από την τέχνη του, την ικανότητά του και τη φαντασία του.

Είπαμε λοιπόν, η παραπολιτική, παραπολιτική και τα παραπολιτικά… Παραπολιτικά. Για να εξηγούμεθα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης