Δ.Κ.

«Και πάλι απουσιάζουν οι υπουργοί. Θα σας παρακαλούσα, κύριε υπουργέ, να ενημερώσετε την εικόνα αυτή. Γιατί, αν κάποια στιγμή αρχίσουν να ανεβαίνουν στο βήμα οι υπουργοί της κυβέρνησης και μετά οι αρχηγοί, τότε το βράδυ θα δώσουμε την εικόνα στους πολίτες ότι υπάρχει μόνο η συγκυβέρνηση» είπε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, η αλήθεια έχει μία ακόμη ανάγνωση, εκείνη που θέλει το προεδρείο της Βουλής να έχει κάνει λάθος υπολογισμούς και να προσπαθεί εκ των υστέρων και μπροστά στα άδεια έδρανα να καλύψει τις δικές του ευθύνες και να τις φορτώσει στους υπουργούς. Η πρεμούρα του προεδρείου να ορίσει εμβόλιμες συνεδριάσεις με το σκεπτικό να προλάβουν να μιλήσουν και οι 182 εγγεγραμμένοι βουλευτές προκάλεσε κοινοβουλευτικό μπλακ άουτ, καθώς η ώρα ήταν 17.00 και η Βουλή είχε ξεμείνει από βουλευτές, άρα όλοι έψαχναν τους υπουργούς.

Οι τελευταίοι μπορεί και να περίμεναν να σκοτεινιάσει για να «πέσουν» πάνω στα βραδινά δελτία ειδήσεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σηκώθηκε και προφανώς πήγε να ενημερώσει τους πρωτοκλασάτους, διαφορετικά η Βουλή θα έπρεπε να διακόψει και πάλι, όπως έγινε στις 15.30 για μισή ώρα. Αλλά αντί για τις 16.00 θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η συζήτηση λίγο αργότερα. Τώρα πώς θα γεμίσουν 6 ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα, που αρχίζει η ψηφοφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι από τις σπάνιες φορές που πρόλαβαν και μίλησαν όλοι. Άλλα χρόνια οι βουλευτές περίμεναν πώς και πώς να πάρουν σειρά και στο τέλος κάποιοι δεν προλάβαιναν κιόλας.

Φέτος ξεμείναμε από ομιλητές. Υπάρχει κανείς; Αν υπάρχει ρωτάω…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης