Στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στη Ρηγίλλης πήγε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να πάρει το άγιο φως της Ανάστασης, όμως παραλίγο να εκτεθεί εξαιτίας μιας παράλειψης του νεωκόρου.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες στο όμορφο παρεκκλήσι της περιοχής. Μέχρι και ο πατήρ Γαβριήλ ξαφνιάστηκε ευχάριστα από τον αναπάντεχο ερχομό του επιτίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν από το «Δεύτε λάβετε Φως» τα φώτα έσβησαν και όλοι ρίχτηκαν στη «μάχη» της ιερής φλόγας.

Η διαδικασία κράτησε μερικά δευτερόλεπτα και οι πιστοί περίμεναν τώρα και το φως το… αληθινό, εκείνο των πολυελαίων που δεν έλεγε να ‘ρθει.

Μπροστά στην καθυστέρηση, τα σχόλια από τους κακεντρεχείς άρχισαν να εξυφαίνονται, ενώ κάποιοι, κοιτάζοντας προς την πλευρά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έκαναν λόγο για μπλακ άουτ την ώρα της Ανάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όχι ,δεν είχαμε καμία διακοπή ρεύματος. Ακολουθήσαμε πιστά το τελετουργικό, αλλά οφείλω να πω ότι το φως επανήλθε με μια μικρή καθυστέρηση. Ο νεωκόρος άργησε λίγο παραπάνω να ανάψει τους διακόπτες» είπε ο πατήρ Γαβριήλ για το περιστατικό, αθωώνοντας από κάθε πικρόχολη υποψία τον πρώην πρωθυπουργό.

Ο επίτιμος αυτή τη φορά ήταν… άτυχος εξαιτίας των αντανακλαστικών του νεωκόρου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης