Του Πολύβιου Κανέ

Θαύμα – θαύμα ανέκραξαν οι πιστοί του Οίκου της στην γνωστή Πλατεία του ιστορικού ιστού των Αθηνών. Τέτοια ιαχή είχε να ακουστεί πάνω από έναν αιώνα. Οι «Αρχιερείς» με επικεφαλής τον πασίγνωστο ιεροκήρυκα Καρανίκα πήραν τα καλντερίμια και τις ρούγες κραυγάζοντας «Είδε το Φώς τον αληθινόν». Στους επάνω ορόφους της Μονής της Κουμουδουριώτισας συγκεντρώθηκαν γύρω από τον Ηγούμενο τα στελέχη. Παρατηρούσαν με θαυμασμό τις αντιδράσεις του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι με δυσκολία συγκρατούσαν τα δάκρυα τους. Κάποιοι αφέθηκαν και έκλαιγαν με λυγμούς. Ήταν όμως λυγμοί λυτρωτικοί. Ήταν αναστεναγμοί ανακούφισης. Επιτέλους μετά από αιώνες Σχίσματος και αιρετικών ελιγμών η Αριστερά και όχι η οποιαδήποτε αλλά η κυβερνώσα, αποδεχόταν την πηγή της Επιφοιτήσεως.

Ήταν ζήτημα χρόνου ωστόσο. Από εκείνην την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας, μόνος του, αντιμετώπισε την Αλήθεια καταπρόσωπο  σε εκείνο το Μοναστήρι του Άθω. Αργά η γρήγορα ο σύγχρονος αυτός Πνευματικός  της Αριστεράς θα συναντούσε το πεπρωμένο του.

Ο Αρχιεπίσκοπος τον είχε προϊδεάσει κατά την ιστορική πια συνάντηση τους που έληξε με την αποπομπή του Νίκου Φίλη, εκείνου  του ασύδοτου αιρετικού . Ο κύκλος λοιπόν έκλεισε και ο Αλέξης Τσίπρας «συναντήθηκε» με το «Θείον». Αυτός ο κακομαθημένος άθεος αποδέχτηκε την φύση του και επανήλθε στον ίσιο δρόμο. Ήταν καιρός. Η Τάξις αποκαταστάθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για τον Δεκαπενταύγουστο: 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης