Πρωταπριλιάτικο αστείο κατάντησε το πρωί η Ώρα του Πρωθυπουργού, με τον Γιώργο Παπανδρέου να λέει πως οι τιμές των προϊόντων μειώθηκαν πραγματικά (sic) και ότι είναι η πρώτη χρονιά που το είδαμε αυτό στο καλάθι της νοικοκυράς.

«Συγγνώμη, τι λέει ο κύριος Παπανδρέου;» ήταν το σχόλιο δημοσιογράφου, νοικοκυράς και μητέρας δύο παιδιών, που έδειχνε να μην πιστεύει στα αυτιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρωταπριλιά είναι σήμερα, μην ανησυχείς» έσπευσε να την ηρεμήσει ένας συνάδελφος.

«Είμαστε η πρώτη από τις εφτά σε ένα σύνολο είκοσι χωρών που είδαμε να πέφτουν οι τιμές. Εντάξει 0,4% είναι μικρό ποσοστό, αλλά είναι κι αυτό κάτι» συνέχισε να λέει από το βήμα ο Πρωθυπουργός.

Σαν αστείο όμως φάνηκε κι αυτό που είπε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στην προσπάθειά του να σχολιάσει τα “πρωταπριλιάτικα ανέκδοτα” του Γιώργου Παπανδρέου τα ’χωσε κατά λάθος στον Καραμανλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Καμία αιχμή για τον πρώην Πρωθυπουργό» έσπευσε αμέσως να διευκρινίσει, τόσο ο ίδιος, όσο και το επικοινωνιακό του επιτελείο.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της επίκαιρης ερώτησης για την ακρίβεια, ο Αντώνης Σαμαράς άκουσε τις τοποθετήσεις Παπανδρέου και ανεβαίνοντας στο βήμα είπε χαρακτηριστικά: «Για σας, κύριε Παπανδρέου, όλα πάνε καλά. Οι τιμές των προϊόντων πέφτουν, νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, κ.λπ. Τιμείστε την Πρωταπριλιά, κύριε Παπανδρέου, αλλά όχι κι έτσι! Και μιας και αναφερθήκατε στον κύριο Καραμανλή, εγώ σε σας ήδη βλέπω τον προηγούμενο Πρωθυπουργό, έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Ξεκολλήστε επιτέλους από το χθες…» είπε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς.

Η φράση προηγούμενος Πρωθυπουργός – διευκρίνισε ο κύριος Σαμαράς – πήγαινε στον Γιώργο Παπανδρέου, τον οποίο θεωρεί ήδη απερχόμενο και όχι στον Κώστα Καραμανλή. Άρα και το «έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα» ήταν για τον κύριο Παπανδρέου.

Πρωταπριλιάτικα μεν, φάνηκαν όμως όλα αυτά να κολλάνε τόσο πολύ με τον πρώην Πρωθυπουργό όσο τίποτα άλλο.

Ευτυχώς μας ξεκόλλησε ο Σαμαράς, χτυπώντας το σαμάρι…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης