Π.Κ.

Ακόμα και η κυρία Πατούλη θα ζήλευε την grandioso εμφάνιση της Μερόπης από την Κέρκυρα. Καθισμένη στον «θρόνο» της, η δήμαρχος της γενέτειρας του Καποδίστρια πρωταγωνίστησε δυστυχώς στην παράσταση που έδωσε η τοπική Μητρόπολη παρουσία βεβαίως του Μητροπολίτου, προσφέροντας τη Θεία Μετάληψη παρά τις ρητές εντολές των Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εισαγγελέας αναζητεί ήδη τη δήμαρχο, τον Μητροπολίτη και τους εμπλεκόμενους ιερείς. Δεν τους βρίσκει ωστόσο, διότι ως γνωστόν η Κέρκυρα είναι μία τεράστια αστική μητρόπολη όπου χάνεσαι, όπως περίπου στη Νέα Υόρκη. Ούτε η τοπική αστυνομία τούς βρίσκει. Το ζήτημα είναι πως η κυρία Μερόπη συμμετείχε ως δήμαρχος στη γνωστή καμπάνια «Μένουμε σπίτι». Δηλαδή έγραψε στα παλιότερα των υποδημάτων της τους ψηφοφόρους της, τους νόμους, την Πολιτεία, αλλά και τη λογική μας.

Για να έχουμε καλό ρώτημα. Η Μερόπη ξέρει πως μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη και όχι μόνον λόγω αμέλειας αν κάποιος συμπολίτης της αρρωστήσει και πεθάνει από τον Covid-19; Ξέρει ότι ως δήμαρχος έχει ευθύνες τοπικού κυβερνήτη σε καταστάσεις έκρυθμες και ιδιαίτερα όπως αυτή που περνάμε; Ξέρει η Μερόπη μας πως να ασχολείσαι με τα κοινά είναι μία πολύ σοβαρή ιστορία και δεν εξαντλείται στις lifestyle εμφανίσεις αμφιβόλου άλλωστε ποιότητας και αισθητικής;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μερόπη είχε ήδη δώσει δείγματα γραφής. Ο Μητροπολίτης Κερκύρας επίσης. Ελπίζουμε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Πολιτεία γενικώς, να δείξουν ότι λειτουργούν με ευθύνη και προσήλωση στον στόχο. Οι δύο τοπικοί προεστοί στην Κέρκυρα παρανόμησαν και εγκληματούν. Το ίδιο και ο ιερέας στο Κουκάκι. Ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί. Αλλιώς άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ρωτάμε. Για τους επερχόμενους θανάτους ποιος θα είναι υπεύθυνος;  Ή ακόμα χειρότερα. Ποιος θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως υπεύθυνος διότι παρότρυνε εκ τους κύρους του και της θέσεώς του πολίτες να συμμετάσχουν σε παράνομη συνάθροιση; Δεν θα φταίει πάντως το κακό το ριζικό μας. Διότι κάποιοι τελικά, αιρετοί ή πνευματικοί ταγοί, έχουν και όνομα και επίθετο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης