«Η Αθήνα με σωστή χωροταξική κατανομή, θα πρέπει να αποκτήσει μονάδες που να μπορούν να βρίσκονται κοντά στον εμφραγματία σε 5 λεπτά. Αυτές οι μονάδες μπορεί να είναι μόνο ευέλικτες μηχανές με ένα γιατρό και ένα νοσηλευτή. Με αυτό τον τρόπο θα είμαστε σε θέση να σώζουμε 1.000-1.500 ανθρώπους το χρόνο στην περιοχή της Αττικής. Οι άνθρωποι αυτοί σήμερα χάνονται και πιστέψτε με είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που φοβόμαστε ότι θα σκοτώσει μια επιδημία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κρεμαστινός σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα».

Εμείς και συμφωνούμε και τον πιστεύουμε. Φαίνεται, όμως, πως του διαφεύγει μια σημαντική «λεπτομέρεια». Οι μονάδες των μηχανών του ΕΚΑΒ υπάρχουν, εδώ και μια δεκαετία, και όντως σώζουν ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απλώς εδώ και 10 περίπου μήνες είναι κλειδωμένες στα γκαράζ του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης γιατρών, εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού νόμου που δεν επιτρέπει την επαναπρόσληψή τους.

Ας φροντίσουν λοιπόν εκεί στην κυβέρνηση να «ξεκλειδώσουν» τα λουκέτα των μηχανών και να τις ξαναβγάλουν στους δρόμους για να σώζονται οι συμπολίτες μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης