Σε… παλαιστινιακό κινδυνεύει να μετατραπεί το ποντιακό ζήτημα, με το ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να διασταυρώνουν επ’ αυτού τα ξίφη τους.

«Με αφορμή ένα ενυπόγραφο άρθρο στην εφημερίδα Αυγή για το Ποντιακό ζήτημα, όπου εκφράζονται προσωπικές απόψεις του αρθρογράφου, πολιτικοί αντίπαλοί μας θέλουν να χτυπήσουν προεκλογικά το ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις του κόμματός μας», αναφέρει σε δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, η οποία επισημαίνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, από την ώρα που ανέλαβε πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος, αποστέλλει μήνυμα για την 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ και βουλευτές του συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βουλευτίνα έκανε ακόμη λόγο «για τόνους λάσπης που πέφτουν στον Αλέξη Τσίπρα από τον τέως Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη για το επίμαχο θέμα».

«Κρίση “πανικού” του αστικού μπλοκ» λέει, χτυπώντας τον Πανίκα.

«…Πίσω από το αγγελικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα κρύβονται εφιάλτες!» σχολίασε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

« …ο κύριος Ψωμιάδης, που αυτοορίζεται ως ο “γνήσιος εκφραστής” του ποντιακού ελληνισμού, είναι αυτός που πρέπει να απαντήσει στο πως διαχειρίστηκε μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης, ως νομάρχης Θεσσαλονίκης, τις αδιάθετες “ανταλλάξιμες” εκτάσεις των αστών προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής του ’22 και πως χρησιμοποιήθηκε ο N. 3147/2003 πέραν της αποκατάστασης γεωργών και κτηνοτρόφων. Ο κ. Ψωμιάδης πρέπει να απαντήσει γιατί πάνω από μια εικοσαετία οι νεοπρόσφυγες από την πρώην σοβιετική ένωση εμπαίζονται από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ, ως όφειλαν να επιληφθούν οι συναρμόδιοι – και ο νομάρχης Ψωμιάδης – δεν προχώρησαν σε τοπικά ρυμοτομικά στα αγορασμένα αγροτεμάχιά τους…» διευκρινίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ανθέλληνες είναι όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην δημιουργία του πελατειακού κράτους για μικροκομματικά συμφέροντα, στην εκποίηση της δημόσιος περιουσίας, στη διάλυση κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής συνοχής με τους αντεργατικούς νόμους, πριν αλλά και μετά μνημονίου εποχής» καταλήγει η Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης