Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κουβαρντάς της παρέας, όπως φάνηκε στο τέλος του γεύματος, ήταν ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, Γιάννης Κουράκος, από τον Πειραιά, ο οποίος και πλήρωσε τα εδέσματα.

Οι συνδαιτημόνες ήταν κεφάτοι, αλλά η κουβέντα ήταν σοβαρή. Στο μενού και πέρα από τα κεμπάπ ήταν η δημιουργία ενός νέου κόμματος της λαϊκής δεξιάς, αντιμνημονιακού χαρακτήρα. «Ανάδοχοι» οι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιάννης Κουράκος και πολλοί άλλοι εκλεκτοί καλεσμένοι.

Το γνωστό ψητοπωλείο ο «Θανάσης» στο Μοναστηράκι ζούσε στιγμές δόξας, όπως προ καιρού το γειτονικό κατάστημα που ακούει στο όνομα «Μπαϊρακτάρης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κάμερα της zougla.gr στο συμπόσιο του Θανάση:

Το παρασκήνιο της συνάντησης

Τον…Θανάση τον βρήκαν εύκολα οι ανεξάρτητοι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και δεν χρειάστηκε να ανατρέξουν στο Ζαμπέτα, έχασαν όμως το Νίκο, με αποτέλεσμα να τραγουδήσουν παραλίγο το «Νικολή-Νικολή καπετάνιο ντερτιλή…».

Τελικά ο Αχαιός βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δεν εμφανίστηκε στο αντάμωμα των πρώην συναδέλφων του Καμμένου. Άλλωστε τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι ζυμώσεις και τα ραντεβού!.

Γύρω στα είκοσι άτομα ήταν το απόγευμα της Τετάρτης στου Θανάση αποτελώντας την πολιτική παρέα του τραπεζιού. Στη μέση ο Κώστας Μαρκόπουλος, Χρήστος Ζώης, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σταυρογιάννης και απέναντι ο Γιάννης Μανώλης, ο Γιάννης Κουράκος, ο Μιχάλης Γιαννάκης. Κι όμως την κουβέντα δεν μονοπώλησε τόσο  ο Καμμένος ή ο κάθε Πικραμμένος αλλά το κεμπάπ του κυρ –Θανάση.

Φτηνά αλλά πλουσιοπάροχα τα καλούδια του τραπεζιού. Εκτός του κεμπάπ, σερβιρίστηκε σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο αλλά και σουβλάκι μοσχάρι. Σαλάτες ανάμεικτες αλλά και σαλάτες χωριάτικες συνόδευσαν τα κρεατικά. Πατάτες, σαγανάκι και λευκό κρασί σερβιρισμένο σε μαστραπά συμπλήρωσαν το «ανεξάρτητο» γεύμα.

Να’σου κάποια στιγμή και ο κυρ Θανάσης. «Παιδιά το μαγαζί είναι λαϊκό, είναι για όλο τον κόσμο. Δεν θα ήθελα να πω τίποτα. Δεν το’ξερα ότι θα έρθουν σήμερα οι βουλευτές. Ο Κώστας Μαρκόπουλος με έχει εγχειρήσει…»είπε μεταξύ άλλων ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

«Χρήστο, το Θανάση τον ξέρω πολλά χρόνια. Είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος, μόνος του τα έφτιαξε όλα αυτά» διευκρίνισε ο Κώστας Μαρκόπουλος στον πρώην βουλευτή Χρήστο Ζώη.

«Τα κρέατά σου είναι νόστιμα. Από πού αγοράζεις;» ρώτησε ο Χρήστος Ζώης αλλά ο κυρ Θανάσης είχε περικυκλωθεί από τους ρεπόρτερ.

(Τα πρώτα πλάνα από το συμπόσιο)

«Καλές γιορτές παιδιά, να ‘στε καλά, καθίστε να σας κεράσουμε», είπε χαμογελώντας ο ιδιοκτήτης αποφεύγοντάς μας ευγενικά.

Η νηστεία του… Γιάννη Μανώλη

Η πληροφορία για το μεσημεριανό συμπόσιο των πρώην βουλευτών και στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων που έφτασε από νωρίς στη Ζούγκλα επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Γιάννη Μανώλη. Το πρώην στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και αιφνιδιάστηκε όταν ρωτήθηκε για το «μυστικό» γεύμα.

«Εγώ νηστεύω», δήλωσε ο Γιάννης Μανώλης. Μάλιστα αναρωτήθηκε εάν υπήρχαν κάμερες στο κατάστημα… Όπως φάνηκε η Ζούγκλα ήταν εκεί!

Το σχετικό απόσπασμα:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης